Aktuellt

Mads Tolling Quartet

2018-02-01

2018-03-16 18:30 Bollmoradalens kyrka

Jazzviolinisten Mads Tolling är en internationellt erkänd violinist och kompositör och kommer ursprungligen från Danmark, men är numera baserad i San Francisco. Han en tvåfaldig vinnare av Grammy Awards och har också under många år varit del av basisten Stanley Clarks band och har nu sin egen kvartett.
Kvartettens första album ”The Playmaker” fick en väldigt fint mottagande och strålande recensioner i Washington Post, San Francisco Chronicle och Downbeat Magazine. Mads har spelat över tusen konserter runt om i världen.
Redan som 15-åring kontaktade Mads Svend Asmussen för uppmuntran och råd medan han utbildade sig till jazzviolinist. Ett av de råd han fick var: ”Bara lyssna på Stuff Smith”, vilket han också gjorde. Mads höll kontakten med Svend och för några år sedan donerade Svend en stor del av sin musiksamling till Mads, däribland många original och handskrivet material. Detta för att musiken ska kunna förmedlas vidare till nästa generation.
Denna gång framträder Mads med sin kvartett bestående av honom själv på violin, Andreas Svendsen på trummor, Jacob Fischer på gitarr och Matthias Petri på bas. Vi ser fram emot en upplevelserik kväll.

Ett samarrangemang med Tyresö Jazzclub

Fri entré.

Konserten är en del av Kulturfestivalen i Tyresö, som arrangeras av Tyresö församling.
Hela programmet för Kulturfestivalen i Tyresö