Louise Hoffsten till Bollmoradalens kyrka

2019-08-26

Klimatångest, våld, beroende och obotliga sjukdomar. Höstens föreläsningar under rubriken Livsviktigt tar avstamp i att det finns hopp, trots att det är svårt.

Klimatångest!

För att kunna göra de förändringar som krävs att stävja klimatförändringarna behöver vi ändra hur vi lever. Därför behöver vi förstå hur människor fungerar och vad som påverkar våra val. Kata Nylén är leg. psykolog på Klimatpsykologerna och har skrivit boken Klimatpsykologi. Hon är för tillfället bosatt i Nairobi, Kenya och arbetar bland annat med uppdrag åt svenska NGO:s och företag. Hon arbetar även volontärt med lokala klimatinitiativ.

Porträtt på Emilia ArvidssonBonusföreläsning: Att leva köpfritt – vem bestämmer vad som är ett gott liv?

Emilia Arvidsson är frilansande konsult med en civilekonomexamen i marknadsföring. Hon har haft köpstopp sedan 2016 och arbetar för att fler ska upptäcka livskvalitet utan att behöva öppna plånboken. Emilia vill visa en ny berättelse om vad ett gott liv kan vara. Hon har ett stort klimatintresse och är aktuell med boken Klimatglädje som släpps i slutet på oktober.

2 oktober kl. 19.00 Bollmoradalens kyrka

Våld i hemmet – vardag för barn och unga

Varför berättar inte utsatta barn för oss vuxna om sin utsatthet så att vi kan hjälpa dem? Vad är egentligen våld och hur ska vi prata om det med barn och unga? För att barn och unga ska vilja berätta om deras utsatthet så krävs det ett nytt förhållningssätt till utsatta unga personer.
Jeanette Rahbe har under de senaste 15 åren arbetat med utsatta barn både i skolans värld, men främst inom tjej- och kvinnojourer. Hon har fått en unik insyn i barn och ungas utsatthet.

16 oktober kl. 19.00 Bollmoradalens kyrka

Beroendets många ansikten

Mikael Lund är expert på alkoholism, spelberoende och anhörigproblematik. Han har föreläst på universitet, högskolor och företag samt medverkat i tvprogrammet Lyxfällan som terapeut. Han har arbetat i 25 år med behandling och skapat behandlingsprogram både i Sverige och Danmark samt inom kriminalvården. Mikael har under sin karriär arbetat med allt från företagsledare, kändisar och artister till gatuknarkare och intagna på fängelser.

13 november kl. 19.00 Bollmoradalens kyrka

En näve grus

Att leva med MS kan vara ett rent helvete. Men det behöver inte vara så hela tiden. När Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att
allt var kört. Idag, nästan tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare. Hon är en av Sveriges största bluessångerskor med otaliga utmärkelser. Trots sjukdomen lever hon ett gott liv – i alla fall för det mesta. Hon har blivit en mästare i att ta vara på vardagens ögonblick av lycka. Att njuta av stunden. Något vi alla kan dra lärdom av. OBS! Fri entré men biljett krävs. Boka din biljett hos Kulturbiljetter. Observera att det inte går att lämna tillbaka biljetter.

27 november kl. 19.00 Bollmoradalens kyrka