Ny musikpedagog för barnkörerna

2017-08-25

Hej!

Snart är det dags att dra igång med höstens körrepetitioner i församlingens barnkörer.

Tove Carlson, vår musikpedagog, har valt att i höst gå vidare till annan tjänst. I hennes ställe kommer Charlotte Berg, som presenterar sig så här:

– Min musikaliska resa började  i kyrkans barnkör i Grötlingbo socken på södra Gotland där jag är född och uppväxt. Jag har under åren sjungit och spelat i olika sammanhang, spelat in soloalbum, sjungit med olika svenska artister, medverkat i tv-produktioner och på turnéer världen över.

Charlotte har bland annat studerat på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och har under de senaste 15 åren arbetat som sångpedagog och ensemblelärare på Fryshusets estetiska musikgymnasium.

–  Att kunna kombinera musikeryrket med läraryrket ser jag som ett stor privilegium. Min undervisning bygger på min passion till musiken och min nyfikenhet på nya möten, att följa och se barns och ungdomars utveckling oavsett kunskapsnivå. Under min sommarledighet ledde jag tidigare barnkörer på Gotland, det är något jag saknar. Jag ser framemot att få sjunga musicera tillsammans med er, hoppas vi ses!

Charlotte Berg och Carin Horovitz kommer tillsammans att arbeta med våra uppskattade barnkörer som under hösten koncentreras till Trollbäckens kyrka och Bollmoradalens kyrka.

Läs mer om våra barnkörer