Över en halv miljon i bistånd

2019-01-21

Under 2018 har Svenska kyrkans internationella arbete mottagit 589 386 kronor från Tyresö församling. Pengarna kommer från kollekt, insamlingar och den del av kyrkoavgiften som går till bistånd.

Svenska kyrkans internationella arbete samarbetar med många aktörer över hela världen och arbetar både med katastrofhjälp, som vid svälten i Sudan, och med mer långsiktiga projekt som till exempel barns rätt till utbildning, flickors och kvinnors rättigheter och fred och hållbarhet.

Tyresö församlings kyrkofullmäktige har beslutat att 1 % av kyrkoavgiften ska gå till bistånd. Detta fördelas mellan Svenska kyrkans internationella arbetes katastrofhjälp, Svenska kyrkans internationella arbete för romer i Rumänien, samt Den gode herdens skola i Betlehem. Det betyder att alla som är medlemmar i Svenska kyrkan i Tyresö har bidragit till att hjälpa människor i nöd i hela världen.