Tyresö församling söker förskollärare

2018-02-26

Trollflöjtens förskola i Tyresö, Trollbäcken söker en förskollärare som värdesätter den pedagogiska kvalitén.

Tyresö församling är arbetsgivare för ca 60 anställda och häri ingår Trollflöjtens förskola med 12 anställda. Det är en liten enhet med ett nära ledarskap. Till hösten har vi 52 barn inskrivna.

Trollflöjtens förskola är en del av Tyresö församlings verksamhet och är en icke vinstdrivande enskild förskola. Vi arbetar efter läroplanen och Tyresö kommuns riktlinjer för förskola. Liksom kommunen tillämpar vi maxtaxa och tar inte ut några övriga avgifter. En arbetande förskolechef leder arbetet i förskolan.

Det som utmärker vår förskola är självklart den kristna profilen, men också en musikinriktning som bidrar till att utveckla språkinlärning och motorik hos små barn.

Den kristna profilen innebär att vi genom ord och handling vill få barnen att känna sig värdefulla och unika, samtidigt som vi visar på alla människors lika värde. Vi vill ge barnen kunskap och förståelse kring våra traditioner och högtider och att vi alla har ett gemensamt ansvar för allt som lever och växer på vår jord.

Vi har en musikpedagog knuten till vår förskola som träffar barnen i olika åldersgrupper varje vecka. Musikpedagogen ansvarar för att utveckla och medverka i förskolan med sång, musik och rytmik. Vi samarbetar även med församlingens fantastiska kyrkomusiker och pedagoger.

Läs en intervju med en av våra föräldrar

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har hög pedagogisk kompetens och som besitter stor personlig mognad. Du bygger arbetet på läroplanen och du har en ledarförmåga som gör att du kan driva arbetslaget att omsätta läroplanens innehåll i praktiskt arbete.

Den här tjänsten har sin hemvist på en av våra småbarnsavdelningar, 1–4 år. I varje arbetsgrupp ingår två pedagoger och ca 10 barn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare/ lärare med lärarlegitimation mot de yngre åldrarna. Vi söker dig som ser möjligheterna, har visioner och vill tänka nytt. Du är ansvarsfull, kreativ och handlingskraftig vilket du självklart kommer få utrymme för att använda hos oss!

Det är en riktig merit om du kan spela något instrument eller om du gillar att sjunga och självklart får du tid avsatt för att utveckla dina färdigheter. Det skulle stärka vår musikprofil ännu mer.

Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan men vi vill att du delar de värderingar som Svenska kyrkan står för.

Det är viktigt att du kan kommunicera på god svenska.

Förmåner

Som anställd hos oss erbjuds du möjligheten att arbeta i den fina miljö som kyrkan kan erbjuda där många kompetenser och frågor i livet möts. Du får en rejäl friskvårdspeng, generösa trivselaktiviteter, gratis hälsoprofil, tillgång till företagshälsovård, fria pedagogiska måltider, gratis fika & frukt och kontinuerlig kompetensutveckling. Utvecklingssamtal och en egen kompetensutvecklingsplan är en självklarhet för oss!

Vår syn på ledarskapet

Genom dialog i vardagen och goda rutiner för det systematiska arbetsmiljöarbetet så utvecklar vi tillsammans vår arbetsmiljö kontinuerligt.

En bra chef är en av de viktigaste faktorerna för dig för att kunna utföra ett bra arbete och själv må bra på jobbet. Hos oss går alla chefer utbildning inom arbetsrätt, arbetsmiljö och ledarskap. Kompetensutveckling inom ledarskapet är en viktig fråga för oss eftersom vi vet hur avgörande den är för dig.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning. Tillträde augusti 2018 eller enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning

Fackliga företrädare

Per Rönnblom, KMR/ Lärarförbundet