Tyresö församling söker vaktmästare

2019-06-17

Tyresö församling är arbetsgivare för knappt 60 anställda. I församlingen finns tre kyrkor: Bollmoradalens kyrka, Trollbäckens kyrka och Tyresö kyrka och församlingshem. Församlingen har också en kyrkogårdsförvaltning med tre kyrkogårdar och ett kapell. Dessutom drivs förskolan Trollflöjten som utöver en kristen profil också har en musikinriktning. Församlingen omfattar samma område som Tyresö kommun som idag har drygt 47 000 invånare varav ca 27 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

Rollen som kyrkvaktmästare spänner över många olika arbetsuppgifter och det ingår både att vara behjälplig i kyrkan liksom att arbeta som kontorsvaktmästare och allt i allo i kontorsmiljö. Du är ofta den första personen som våra besökare möter både i kyrkan och i församlingshemmen och ditt uppdrag är att finnas till hands för dem och erbjuda din hjälp. Du har dock framförallt ansvar för det praktiska arbetet som bland annat innebär att möblera upp lokaler, arrangera altaret och tända ljusen i kyrkan samt arbeta med enklare former av fastighets- och underhållsarbete.

Vi hyr ut delar av våra lokaler och i ditt uppdrag ligger även att möblera och ställa i ordning dessa. Här ingår även arbete med teknik, exempelvis databaserad utrustning kring ljud, ljus och bild.

Arbetslaget består av fem personer varav en av oss leder det dagliga arbetet. Vi är ett härligt gäng i harmoni som arbetar effektivt och mycket professionellt under stort eget ansvar. Vi bjuder på skratt och glädje och vi hjälper varandra där det kan behövas. Vi ger varandra utrymme för utveckling och kreativitet, och vi är stolta över vårt arbete.

Vi söker dig som vill:

• arbeta 100%
  • vara en ambassadör för Tyresö församling
  • tjänstgöra delvis på kvällstid och helger
  • möta människor, i såväl vardag som i glädje och sorg
  • tjänstgöra vid exempelvis gudstjänster, dop, konfirmation, vigslar, begravningar, konserter och föredrag
  • handskas med ett mixerbord – för att ställa in rätt ljud vid en gudstjänst eller konsert
  • korrekturläsa – så att annonseringen blir rätt
  • vara värd för församlingens kyrkor och lokaler
  • vara behjälplig när någon ska visa en Powerpoint

Vi söker dig som är:

• bekväm med att representera Svenska kyrkan
  • social och serviceinriktad
  • intresserad av kulturarv och miljö
  • händig, gärna inom snickeri och/eller textil
  • van att använda dator som arbetsredskap och hjälpmedel
  • bekväm med att lära dig nya saker

Vi söker dig som tycker om att:

• arbeta tillsammans med andra
  • samarbeta med alla
  • ta hand om miljöer
  • lösa problem

Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga och som alltid bjuder på ett glatt och vänligt bemötande. Det här är rollen för dig som är effektiv, gillar att jobba självständigt och som ser vad som behöver göras och som med glädje hjälper till där det behövs. Du är ödmjuk och respekterar din omgivning och du drivs av möjligheten att hjälpa andra. Du har också en drivkraft i att utveckla dig själv och verksamheten.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och du är tillräckligt tekniskt lagd för att kunna hantera datorer, PC-kanoner, larm, kopieringsmaskiner och liknande. Du är händig och kan med lätthet skruva ihop bord och stolar, du orkar flytta tunga flyglar och klättra på stegar för att tända ljuskronor. Att ha jobbat som vaktmästare tidigare är inget krav. Det är dina personliga förmågor som är avgörande för att du ska passa i rollen som kyrkvaktmästare.

Arbetstid/varaktighet
Anställningen är en tillsvidareanställning om 100 %. Arbetstiden är schemalagd och innebär arbete ungefär varannan helg samt vissa kvällar. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning

Fackliga företrädare
VISION Christer Zetterberg, christer.zetterberg@svenskakyrkan.se

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta administrativ chef Annika Alfsdotter: 08-410 937 06

Villkor
Arbetsgivaren följer kollektivavtal. Vi har goda personalförmåner, bland annat en generös friskvårdspeng och trivselaktiviteter.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 2019-07-22. Ansökan sker enbart via e-post: tyreso.forsamling@svenskakyrkan.se. Vi kommer att hålla intervjuer då ansökningstiden löpt ut.