Pilgrimsvandring mellan kyrkorna

2017-09-20

2017-11-19

Välkommen till en heldag. Trots mörker och kyla ger vi oss ut på vandring. Denna dag upplever vi Tyresö församlings olika kyrkorum. I Trollbäckens och Tyresö kyrka startar och avslutar vi med mässa. I Bollmoradalens kyrka ser vi delar av utställningen ”Konst i höstmörkret”. På Pilgrimscentrum finns tid att umgås, äta i  lugn och ro innan mässan i Tyresö kyrka. Vi går i samtal och tystnad och funderar på dagens tema som är Vaksamhet och väntan.

Ca 7 km mestadels på gångvägar och större stigar, lätt terräng. Vi går i lugn takt och fokus på vandringen är samtalet och möjligheten till att reflektera tillsammans och på egen hand.

Ta med en enkel matsäck för dagen, lunch och fika, vatten, något att sitta på vid raster och kläder som passar väderleken. Tänk på att ha sköna ingångna skor som fungerar även om det är lite halt och blött längs vägar och stigar.

Program

11.00 mässa i Trollbäckens kyrka, Vendelsövägen 38 i Tyresö

12.00 lunch med medhavd matsäck

13.00 vandring till Bollmoradalens kyrka där vi ser delar av konstutställningen ”Konst i höstmörkret” fika och andakt.

Ca 15.00 vandring till Pilgrimscentrum

Ca 16.30 samtal, enkel måltid och reflektion kring vandringen, dagens tema och vad det betyder i våra liv just nu. Finns det tid prövar vi metoden ”Lectio devina” med textläsning och samtal.

18.00 mässa med tid för tystnad, enkel och meditativ mässa i Tyresö kyrka.

Anmälan