Konfirmation 2017/2018

Drop in information för föräldrar till barn som funderar på att konfirmera sig

Välkommen till Bollmoradalens kyrka den 13 september kl 18.30-20.30 då du får träffa ledare och ställa dina frågor om konfirmation i Tyresö försanling. Välkommen!

Anmälan till konfirmation

Direkt till anmälan

Du har chansen att göra ditt livs resa!
Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Sommarfjäll

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan.  Vem är Gud egentligen? Hur kan en lära känna Gud om Gud är osynlig? Hur tar vi hand om vårt jordklot?

Start: söndag 15/10 kl. 10.00-15.00

Träffar: Under våren träffas gruppen följande tillfällen: 26 nov, 3 dec, 3 och 4 feb, 17 och 18 mars, 28 och 29 april, 26 och 27 maj, och 10 juni 2018 samt 8 – 10 augusti mellan 10.00-15.00. Plats: Bollmoradalens kyrka och Tyresö församlingshem.

Läger: 29 juli – 6 augusti på Klippens fjällgård utanför Hemavan.

Konfirmation: 11 aug i Bollmoradalens kyrka.

Max antal deltagare: 25

Kostnad:  1500 kronor

Kontakt: David Sjogerlöv

Vinterfjäll

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Huså, strax utanför Åre mitt i den Jämtländska fjällvärlden. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning, gruväventyr och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning.

Träffar: Torsdagar ojämna veckor 17.00-19.30

Läger: 25 februari – 3 mars i Huså

Konfirmation: 29 april i Trollbäckens kyrka

Max antal deltagare: 30

Kostnad: 1500 kronor

Kontakt: Rebecka Tudor

Sommarläger

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Träffar: 29 mars 17.00-20.00 , 14 juni 13.00-16.00, 15 juni 13.00-16.00

Läger: 17 juni – 28 juni på Vårdnäs stiftsgård i Östergötland.

Konfirmation: 1 juli i Trollbäckens kyrka

Max antal deltagare: 50

Kostnad: 1500 kronor

Kontakt: Rebecka Tudor

Borta bra men hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas i Tyresö församlingshem vissa fredagseftermiddagar och dessutom ses vi en helgdag i månaden.
Helgdagarna använder vi till utflykter, äventyr, vandringar, stadsbesök och om gruppen vill kan vi på våren ha en övernattning i församlingens lokaler alternativt på närliggande lägergård.

Start: söndag 15/10 kl. 10.00-15.00

Träffar: Varannan fredag samt en helgdag i månaden

Konfirmation: 20 maj i Tyresö kyrka

Max antal deltagare: 15

Kostnad: Kostnadsfritt

Kontakt: Lotta Wetterberg Larsson

Du anmäler dig/ditt barn genom att fylla i det här formuläret.

Stöd

Alla ska kunna konfirmera sig. Det finns därför möjlighet att få stöd till konfirmandavgiften. Till ansökan för ekonomiskt stöd.

Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. Läs mer om Gålölägret