Konfirmation 2017/2018

OBS! Anmälan öppnar den 7 september!

Du har chansen att göra ditt livs resa!
Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Sommarfjäll

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan.  Vem är Gud egentligen? Hur kan en lära känna Gud om Gud är osynlig? Hur tar vi hand om vårt jordklot?

Start: söndag 15/11 kl. 10.00-15.00 (10.00 – 13.00 för vårdnadshavare) Obligatorisk närvaro för konfirmander och minst en vårdnadshavare.

Träffar: Under våren träffas gruppen under 4 helger (3 och 4 feb, 17 och 18 mars, 28 och 29 april, 26 och 27 maj, och 10 juni 2018) samt 8 – 10 augusti. Lördag kl. 10.00-15.00, söndag kl. 10.00-14.00. Gruppen deltar i gudstjänst den första advent samt påskafton eller påskdagen. Plats: Bollmoradalens kyrka.

Läger: 29 juli – 6 augusti på Klippens fjällgård utanför Hemavan.

Konfirmation: 11 aug i Bollmoradalens kyrka.

Max antal deltagare: 25

Kostnad:  Ännu ej fastlagd

Kontakt: David Sjogerlöv

Vinterfjäll

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Huså, strax utanför Åre mitt i den Jämtländska fjällvärlden. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning, gruväventyr och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning.

Träffar: Torsdagar ojämna veckor 17.00-19.30

Läger: 25 februari – 3 mars i Huså

Konfirmation: 29 april i Trollbäckens kyrka

Max antal deltagare: 30

Kostnad: Ännu ej fastlagd

Kontakt: Rebecka Tudor

Sommarläger

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Träffar: 29 mars 17.00-20.00 , 14 juni 13.00-16.00, 15 juni 13.00-16.00

Läger: 17 juni – 28 juni på Vårdnäs stiftsgård i Östergötland.

Konfirmation: 1 juli i Trollbäckens kyrka

Max antal deltagare: 50

Kostnad: Ännu ej fastlagd

Kontakt: Rebecka Tudor

Borta bra men hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas i Tyresö församlingshem vissa fredagseftermiddagar och dessutom ses vi en helgdag i månaden.
Helgdagarna använder vi till utflykter, äventyr, vandringar, stadsbesök och om gruppen vill kan vi på våren ha en övernattning i församlingens lokaler alternativt på närliggande lägergård.

Start: söndag 15/11 kl. 10.00-15.00 (10.00 – 13.00 för vårdnadshavare) Obligatorisk närvaro för konfirmander och minst en vårdnadshavare.

Träffar: Varannan fredag samt en helgdag i månaden

Konfirmation: 20 maj i Tyresö kyrka

Max antal deltagare: 15

Kostnad: Kostnadsfritt

Kontakt: Lotta Wetterberg Larsson

Du kan anmäla dig här på webben från den 7 september.

Stöd

Alla ska kunna konfirmera sig. Det finns därför möjlighet att få stöd till konfirmandavgiften. Ansökan för detta öppnar när anmälan till konfirmation öppnar den 7 september.

Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. Läs mer om Gålölägret