Livets högtider

Dop

Alla barn som döps i Tyresö församling får en dopängel. De tillverkas av återvunnet glas av ett kvinnokooperativ i Betlehem.

Alla barn som döps i Tyresö församling får en dopängel. De tillverkas vid ett internationellt konstcenter – al-Kahf—i Betlehem. De är gjorda av bortslängda flaskor eller glas som krossats under Israel-Palsetina-konflikten.

Dopet är ett tecken på att vi tillhör Guds familj, att vi omfattas av Guds löften att vara oss nära, om förlåtelse och villkorslös kärlek.

Du har fått förtroendet och glädjen att bli förälder. Att dela ditt barns uppväxt och förbereda det för framtiden. En del av detta kan vara att ge barnet en möjlighet att vara en del av församlingen.

Dopet kan få bli livets första högtid
Dopet är ett tecken på att vi tillhör Guds familj, att vi omfattas av Guds löften om förlåtelse och villkorslös kärlek. Det är ett tillfälle att fira barnets födelse och allt det vi önskar för dess framtid.
När ditt barn döps kommer det att bli medlem i Svenska kyrkan. Vill du vänta en tid med dopet kan ditt barn ändå få tillhöra Svenska kyrkan, men då måste du meddela detta till församlingsexpeditionen.

Vi erbjuder dopgudstjänster i Bollmoradalens kyrka, Trollbäckens kyrka och Tyresö kyrka.

Om dopet och dopgudstjänsten
Dopet har sin bakgrund i missionsbefallningen:
Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut. Matteusevangeliet 28:18-20.

I pdf-filen Om dopet kan du läsa mer om dopförberedelser, dopgudstjänsten, faddrar, psalmer mm. I vår Doppastoral framgår dopets innebörd och hur dopet går till i Tyresö församling.

Kontakta Församlingsexpeditionen med dina frågor och för att boka dop.