Livets högtider

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Tyresö församling in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig.

Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Alla alternativ är kostnadsfria. Eventuell utrustning, såsom skidor, står konfirmanden för själv. Det finns dock möjlighet att få stöd till detta.

Till anmälan

Konfirmationsalternativ 2019/2020

Sommarfjäll

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan.  Vem är Gud egentligen? Hur kan en lära känna Gud om Gud är osynlig? Hur tar vi hand om vårt jordklot?

Uppstart: 20 oktober i Trollbäckens kyrka.

Läger: 26 juli – 2 augusti 2020 i Hemavan. OBS! Preliminärt datum!

Konfirmation: Datum kommer.

Max antal deltagare: 30

Kontakt:  Lotta Wetterberg Larsson

Vinterfjäll

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Hemavan. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning, gruväventyr och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning.

Läger: 23 februari – 1 mars 2020 i Hemavan

Konfirmation: Datum kommer.

Max antal deltagare: 25

Kontakt: Rebecka Tudor

Sommarläger

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Uppstart: 20 oktober i Trollbäckens kyrka.

Läger: 5 – 16 juli 2020 på Vårdnäs stiftsgård i Östergötland.

Konfirmation: Datum kommer

Max antal deltagare: 50

Kontakt: Anders Ekenhill

Hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas vissa fredagseftermiddagar och dessutom ses vi en helgdag i månaden.
Helgdagarna använder vi till utflykter, äventyr, vandringar, stadsbesök och om gruppen vill kan vi på våren ha en övernattning i församlingens lokaler alternativt på närliggande lägergård.

Konfirmation: Datum kommer.

Max antal deltagare: 15

Kontakt: Ellen Schelin

Anmälan

Du anmäler dig till konfirmation genom att fylla i det här formuläret: Till anmälan

Stöd

Alla ska kunna konfirmera sig. Det finns därför möjlighet att få stöd till eventuell utrustning som behövs. Till ansökan för ekonomiskt stöd.

Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. Läs mer om Gålölägret

Vad är konfirmation?

Bli vuxen i ditt dop
Dopet är en gåva där Gud lovar att gå med dig under alla livets dagar. Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra. Ibland fungerar det bra, ibland inte. Dopet påminner dig om att du alltid får börja om på nytt, att livet alltid är större än dina misslyckanden.

Mål med konfirmationen
Konfirmationens mål är att utrusta dig med goda redskap för att leva som människa i världen. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen. Konfirmandtiden vill ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla.

Tiden som konfirmand vill också ge dig redskap att se hur kristen tro finns i relation till andra livsåskådningar samt visa respekt för människor med annan övertygelse.