Om oss

Tyresö församling är en av 63 församlingar i Stockholms stift, med knappt 27 000 medlemmar  och ett 50-tal anställda. Svenska kyrkan finns i hela Sverige men även utomlands genom Svenska kyrkan i utlandet och vårt internationella arbete.

Är du intresserad av församlingens historia kan du läsa mer här.
Vår församlingsinstruktion kan du ladda ner här.

Församlingsexpedition

Behöver du hjälp med att boka tid för dop, vigsel, välsignelse eller begravning? Har du frågor som gäller kyrkotillhörighet, in- och utträde ur Svenska kyrkan, vill boka lokal eller låna en dopklänning eller brudkrona? Välkommen att kontakta Församlingsexpeditionen. Vi sitter i Bollmoradalens kyrka, Kyrkogränd 14.

Det går också bra att boka samtal med en präst eller diakon genom att ringa församlingsexpeditionen eller använda vår online-bokning.

Behöver du ekonomiskt stöd? Läs mer här.

Besökstid
Må-to 10.00-12.00, 13.00-15.00
Fre 10.00-12.00

Telefontid, tel 08-410 937 20
Må-to 8.30-12.00, 13.00-15.00
Fre 8.30-12.00, 13.00-14.00

Behandling av personuppgifter

Vi behandlar dina uppgifter med största försiktighet. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.

Våra kyrkor

Bollmoradalens kyrka
Kyrkogränd 14
135 43 Tyresö
Bollmoradalens kyrka är öppen under kontorstid på vardagar och i samband med gudstjänst på söndagar.

Trollbäckens kyrka
Vendelsövägen  38-40
135 51 Tyresö
Trollbäckens kyrka är öppen under kontorstid på vardagar och i samband med gudstjänst på söndagar.

Tyresö kyrka
Kyrkvägen 1
135 60 Tyresö
Tyresö kyrka är öppen vissa dagar sommartid och i samband med särskilda evenemang. Övrig tid är kyrkan endast öppen i samband med gudstjänster och förrättningar. Det finns dock alltid möjlighet för skolor och grupper att boka in en visning.

Mer information om våra kyrkor hittar du här.

Tyresö församling på andra ställen

Tyresö församling på Facebook

Tyresö församlings unga på Instagram