Förtroendevalda

Av församlingens ca 42000 invånare är knappt 27000 personer medlemmar i Svenska kyrkan. Vart fjärde år hålls kyrkoval, då alla medlemmar har möjlighet att delta i den demokratiska process som avgör hur kyrkan ska styras kommande mandatperiod.

Kyrkofullmäktige är församlingens högsta beslutande organ. Kyrkorådet är församlingens styrelse, där även kyrkoherden ingår. I Tyresö finns också ett kyrkogårdsutskott, som ansvarar för beslut i frågor som rör församlingens begravningsplatser.

Kyrkofullmäktige
Församlingens högsta beslutande organ är kyrkofullmäktige vars sammanträden är offentliga. Fullmäktige har 35 ordinarie ledamöter och 18 ersättare. Alla kyrkotillhöriga har rätt att bevista fullmäktiges sammanträden och också ställa frågor. Kyrkofullmäktige beslutar bland annat om församlingens policy- och budgetfrågor.

Ordförande: Kristjan Vaigur (S)
1:e vice ordförande: Eric Magnusson (FRK)
2:e vice ordförande: Lilian Edberg (BA)

Protokoll 2017
Kyrkofullmäktige 17 maj

Protokoll 2016
Kyrkofullmäktige 9 november
Kyrkofullmäktige 11 maj

Protokoll 2015
Kyrkofullmäktige 11 november
Kyrkofullmäktige 18 februari

Protokoll 2014
Kyrkofullmäktige 12 november
Kyrkofullmäktige 21 maj
Kyrkofullmäktige 12 februari

Kyrkoråd
Kyrkorådet är församlingens styrelse och sammanträder cirka en gång per månad. Kyrkorådet har 11 ordinarie ledamöter och 5 ersättare. Kyrkoherden är en självskriven medlem. Kyrkorådet ansvarar för att församlingens grundläggande uppgifter blir utförda, det vill säga att fira gudstjänst och att bedriva undervisning, diakoni och mission. Kyrkorådet leder och samordnar församlingens förvaltning och har tillsyn över kyrkogårdsnämndens verksamhet. Kyrkorådets sammanträden är inte offentliga, men det är till kyrkorådet man kan vända sig med olika ärenden och frågor.

kyrkoradet

irene_pierazziOrdförande: Iréne Pierazzi (S)
1:e vice ordförande: Yvonne Ledel  (BA)

2:e vice ordförande: Karin Christensen  (FRK)