Pilgrimscentrum

Kurser

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö ger utbildning och kurser som en del av vår pilgrimsverksamhet. Här kan du utbilda dig till pilgrimsledare, ta del av intressanta föreläsningar och resor. Du som är volontär på Pilgrimscentrum tar kostnadsfritt del av hela vårt kursutbud. Aktuella kurser finns i kalendern.

Prenumerera på nyhetsbrevet så missar du ingen kurs


När du fyller i ovanstående formuläre samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter du fyller i. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.

Pilgrimsledarutbildningen

Aktuella kurser finns i kalendern.

Gå till anmälan

Spår 1: Grundkurs
Här lägger vi grunden för hur man leder kortare pilgrimsvandringar. Innehållet vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig leda, eller har lett någon/några kortare pilgrimsvandringar. Vi samtalar om att leda en grupp under vandring, hålla reflektioner, att tänka tematiskt. Vilka roller behövs? Hur har den moderna pilgrimsrörelsen i Norden vuxit fram? Och hur lägger man upp innehåll och schema för en dagsvandring? Under dagarna har vi teori med inslag av korta vandringar. Efter helgen har du fått redskap att leda pilgrimsvandring med inriktning på en dag eller kortare.

Spår 2: Fortsättningskurs
Här fördjupar vi pilgrimsmotivet och reflekterar kring pilgrimsteologi. Innehållet vänder sig till dig som har lett pilgrimsvandringar och vill få fördjupad kunskap och inspiration. Du får metoder för andlig fördjupning och praktiska redskap för att ordna pilgrimsvandringar med övernattning.

Resor
Pilgrimscentrum anordnar resor till bl.a. Vadstena och Jordanien.

Föreläsningar och workshop
På tisdagar är Pilgrimscentum kvällsöppet och bjuder på programverksamhet. Från årets program har vi haft pilgrims-work shop, föreläsningar, stickcafé, berättarkväll, måleri och många intressanta samtal!