Kyrka för Fairtrade

w4_ruta17  w4_ruta18  w4_ruta20

Kyrka för Fairtrade är en diplomering för församlingar som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomet ges till församlingar som i största möjliga mån konsumerar Fairtrade-märkt kaffe, te och andra produkter samt engagerar sig i kampanjer och sprider information om Fairtrade och rättvis handel.

Alla församlingar och kyrkor i Sverige som uppfyller kriterierna kan bli diplomerade. Totalt har över 100 kyrkor i Sverige diplomerats sedan 2009. Den 30 november 2014 blev Tyresö församling diplomerad Kyrka för Fairtrade.
Detta innebär att vi uppfyller ett antal kriterier som tagits fram gemensamt av kyrkor och samfund, Sveriges kristna råd och Föreningen för Fairtrade Sverige:

• Vi använder Fairtrade-märkt kaffe, te och andra produkter i vår verksamhet
  • Vi sprider kunskap om rättvisefrågor och om möjligheterna att påverka som konsument
  • Vi skapar opinion för rättvis handel och deltar i kampanjer och andra utåtriktade aktiviteter
  • Vi samarbetar med andra aktörer som stödjer Fairtrade
  • Vi informerar och rapportera om vårt arbete

Tre av våra medarbetare är utbildade Fairtrade-ambassadörer och svarar gärna på frågor om vårt arbete. Gunilla, Jan och Jonas

Läs mer om Fairtrade och vad du kan göra – ladda ner Fairtrade-appen och kolla in olika Fairtrade-produkter. Vill du veta mer om Kyrka för Fairtrade kan du besöka deras webbplats.

Välkommen till en Fairtrade-märkt kyrka!