Gemenskaper

I Tyresö finns många möjligheter till en stunds samvaro, kanske över en god soppa eller en kopp kaffe.

Café Vindfånget
Café Vindfånget är en verksamhet som vänder sig till pensionärer och andra daglediga. Caféet är öppet helgfria måndagar kl 10.00-12.00 i Trollbäckens kyrka (sommaruppehåll). Cafégästerna har bildat ett programråd som ansvarar för att det varje måndag blir ett programinslag. Caféet avslutas med middagsbön.

Vi möter Rose-Marie och Karin
Glada röster och skratt hörs när dörren till Trollbäckens kyrka öppnas. Det är måndag förmiddag och Café Vindfånget välkomnar till en stunds samvaro med fika. Inne i församlingssalen ringlar kön lång mot ett bord där smörgåsar står framdukade och på långborden står kaffetermosar utställda. En skål står vid smörgåsarna, där man lägger 15 kronor för fikat. Mynt och sedlar blandas och högen växer i takt med att borden fylls på. Anders Ekenhill, präst i Trollbäckens kyrka, hälsar alla välkomna. ”Äntligen måndag”, utbrister han och i lokalen hörs glada skratt. Läs mer

FredagsTräffen
Vi träffas i Bollmoradalens kyrka varje fredag förmiddag kl 10.00 – året runt! Välkommen till en trevlig gemenskap!

Syjunta i Bollmoradalens kyrka
Vi träffas på måndagar, jämna veckor. Vi börjar kl 13.00 och dricker kaffe, handarbetar och småpratar. Kaffe med hembakt från Café Himlagott kostar 15 kronor.

Syförening
Tyresö kyrkliga syförening. Varannan onsdag i Tyresö församlingshem (udda veckor). Mässa kl 12.00, fika kl 12.30, därefter samvaro och arbete.