Körer

Sång och musik spelar en viktig roll i församlingens verksamhet. Vi har ett rikt utbud av musik vid såväl gudstjänster som körkonserter året runt. Vi bjuder på kammarmusik, folkmusik, musik med barn och internationella gästspel bland mycket annat. Och musiken finns med som en självklar del vid några av de viktigaste stunderna i våra liv; dop, vigsel och begravning.

I våra barnkörer får du träffa nya kompisar, sjunga tillsammans och ha roligt. Vi sjunger sånger av olika karaktär, övar enkel sångteknik och tränar i att framträda och samarbeta i grupp.

Barn- och ungdomskörer

Gillar du att sjunga? Kom och var med i någon av våra körer! Alla körer medverkar regelbundet i gudstjänster och konserter.

Körterminen startar den 6 september.

Kontakt: Charlotte Berg, 08-410 937 86

Tyresö församlingshem

I Tyresö församllingshem och Trollbäckens kyrka sjunger barn mellan 5 och 10 år.

Minidrillarna
Barn 5 – 7 år. Här får du genom mycket rörelse och lek lära dig sånger och utforska musik.
Måndagar 16.00 – 16.30

Tondrillarna
Barn 8 – 10 år. Vi sjunger sånger av olika karaktär, provar på att sjunga i stämmor samt utvecklar vår sångteknik och scenvana.
Måndagar 16.45 – 17.30

Trollbäckens kyrka

Änglakören
Tisdagar 15.30-16.00

Cantarellerna
Tisdagar 16.15-17.00

Bollmoradalens kyrka

Unga från 10 år och uppåt är välkomna till Bollmoradalens kyrka. Här jobbar körerna i projekt i olika former, till exempel musikal. Förutom att sjunga traditionella sånger som till lucia sjunger vi pop, soul, visa mm. Vi arbetar både notbaserat och gehörsbaserat. Du kommer även att få lära dig lite mikrofonteknik och få sjunga en del solo.

Musikul
Barn 10 – 12 år.
Torsdagar kl 15.45-16.30

G-klaven
Barn 13 år och uppåt.
Torsdagar 16.40-17.30

Före kören serveras ett mellis och man kan komma lite tidigare och göra läxor i kyrkan om man vill.

Anmälan till barnkör

Vi sparar bara dina uppgifter för att kunna kontakta dig om körer i Tyresö församling. Du kan när som helst meddela att du inte längre vill ha information från oss om detta. Dina uppgifter raderas när du slutar i våra körer. Vi lämnar aldrig ut informationen till tredje part. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.

Trollbäckens kyrkaBollmoradalens kyrkaTyresö församlingshem

Vuxenkörer

Trollbäckens kyrka

Trollbäcken Jubilados
Övar varannan torsdag (jämna veckor) 13.00-14.00. En kör för dig som är dagledig och vill sjunga både nytt och gammalt! Inga förkunskaper krävs. Vi framträder på både gudstjänster och konserter några gånger/år. Körledare/anmälan: Susanne Sand, 08-410 937 12

Vox Trollbäcken
Övar varannan onsdag (ojämna veckor) 18.00-19.30. Inga förkunskaper krävs, alla som vill utveckla sin sång är välkomna! Vi sjunger på någon gudstjänst/termin och på en konsert. Ledare/anmälan: Susanne Sand, 08-410 937 12

trollbackens oratoriekorTrollbäckens Oratoriekör
Övar tisdagar 18.30-21.00. En blandad kör med blandat program! Kören framträder regelbundet både på gudstjänster och gör större konserter. Körvana eller motsvarande krävs. Körledare/anmälan: Susanne Sand, 08-410 937 12

Le Sandine
Le Sandine är en vokalensemble på avancerad nivå som består av damröster. Vi repeterar intensivt i perioder inför konserter och övriga framföranden. Körledare/anmälan: Susanne Sand, 08-410 937 12

Tyresö kyrka

Tyresö Kammarkör
Tyresö Kammarkör medverkar vid gudstjänster samt framför större klassiska körverk, t ex Bachs Johannespassion och Mozarts Requiem. Kören sjunger även nutida musik och deltar även i gospel och jazzmässor. Kammarkören gör regelbundet konsertresor. Notvana och tidigare erfarenhet av körsång krävs. Tyresö församlingshem, torsdagar kl. 19.15–21.45. Körledare/anmälan: Ann Adolfsson Eiderfors, 08-410 937 52

Bollmoradalens kyrka

Tyresö VocalisIMG_7792
Vokalensemble som riktar sig till den körvane sångaren. Kören sjunger ibland i mindre konstellationer på gudstjänster. Sjunger främst musik inom den klassiska repertoaren men försöker spänna över dåtid och nutid med både klassiska verk och nyskriven musik. Övar måndagar kl 18.30-21.15. Körledare/anmälan Carin Horovitz, 08-410 937 97

Gospelkör
Gospelkören övar varannan vecka, udda veckor, på onsdagar 19.15. Ingen tidigare körvana behövs. Anmälan sker här. Körledare: Jessica Falk.