Inga gudstjänster tills vidare

2020-04-02

Från och med idag, 2 april, ställs alla fysiska gudstjänster i Tyresö församling in. Detta för att motverka smittspridningen av covid-19.

Gudstjänsterna har haft få deltagare den senaste veckan och gudstjänstfirare har uppmanats att delta via livesändningar på Facebook och webben. Dessa sändningar kommer att fortsätta under påsken. Det går också att lyssna via Tyresöradion.

– Påskens drama är viktigt och bjuder mycket tröst i dessa tider. Vi ska göra vad vi kan för att försöka förmedla det på andra sätt. Det viktiga är att vi hjälps åt att minska smittspridningen, säger kyrkoherde Helena Forsberg.

Kyrkorna kommer dock fortsatt att vara öppna för enskild ljuständning och bön. Personal kommer att finnas på plats och det finns fortfarande möjlighet att få samtal och själavård via telefon.

Alla församlingar i Stockholms stift kommer att ställa in sina gudstjänster på inrådan av biskopen.

Kyrkklockorna kommer att ringa som vanligt, även om inga besökare samlas i kyrkan.