Att bygga fred där freden alltid hotas

Publicerad: 2015-03-31

Hans Lindqvist, präst, berättar om 30 års personliga erfarenheter utifrån sin bok om inbördeskriget och fredsbyggandet i Liberia.
Hans berättar om att bygga fred under närmast hopplösa förhållanden. En fred som börjar nerifrån, som inte påtvingas människor uppifrån. Det var hos Liberias kvinnor fredsarbetet fick fäste och kraft efter år av krig och okontrollerat våld. Det här är också en berättelse om dom som vågade, som gjorde något. Men som sällan får en plats när den officiella historiens skrivs. Människor som Lazarus, Sunny, Patience, Daniel och mr Morrison.
Hans Lindqvist är präst i Svenska kyrkan och har sedan tidigt 1970-tal arbetat i, och följt utvecklingen i, Liberia. ”Att bygga fred där freden alltid hotas” är hans personliga berättelse om inbördeskriget och om fredsbyggandet i Liberia. Det är också en bok om den överlevnadskraft som finns på hela den afrikanska kontinenten.

Tis 14/4 kl 19.00–20.30
Tyresö församlingshem