Bells for Aleppo

Publicerad: 2016-10-17

Vi är alla djupt förtvivlade över den situation som rådet i Syrien. Kriget där har nu pågått längre tid än Andra världskriget. Många är döda, många är sårade, många har gett sig iväg på flykt från hem och familj.

Den internationella ansträngningen har inte gett resultat. Våra böner har inte heller hjälp! Vi ropar till Gud, men Gud döljer sig för oss och för de drabbade i Syrien. Men kyrkan fortsätter enträget att be för fred och försoning mellan folk och människor, stater och nationer.

Nu har det kommit ett initiativ från Finlands evangelisk lutherska kyrka, vår systerkyrka i Finland, att ringa för Aleppo varje vardag klockan 17.00 från och med den 17 oktober till den 24 oktober som är FN-dagen. Lördagen den 22 oktober ringer vi som vanligt till helgsmål och inte klockan 17.00.  Söndagen den 23 oktober ringer vi till gudstjänst.

Biskop Eva Brunne har uppmanat församlingarna i Stockholms stift att följa uppmaningen #bellsforaleppo. Tyresö församling kommer därför att ringa i alla våra tre kyrkor; Tyresö kyrka, Bollmoradalens kyrka och Trollbäckens kyrka. Biskop Evas uppmaning ligger som bilaga till det här e-brevet.

Det finns en digital karta över de kyrkor som hörsammat uppmaningen.
Kartan hittar du här.

Michael Öjermo