fbpx

Aktuellt

Beten für Berlin

Publicerad: 2016-12-20

Igår kväll drabbades Berlin och julmarknaden på Breitscheidplatz av ett fruktansvärt illdåd. Förbundskanslern Angela Merkel säger i ett uttalande att vi måste utgå från att det var en terrorattack. Det är fruktansvärt. Så många döda, så många skadade, så många sörjande, så många som är oroliga och vakar på sjukhusen.

Berlin är en fantastiskt fin stad och sedan Murens, fall 1989 en symbol för demokrati och frihet. Den stad som så länge var delad är numera en enda sammanhållen stad. Berlin är också en cool stad. En del kallar Berlin för Europas New York. Många konstnärer, författare och artister håller till i Berlin och ljumma sommarnätter är folklivet helt fantastiskt i stadsdelar som Kreutzberg och på andra håll. Under november och december fylls Berlins torg av fina julmarknadet där man kan roa sig, köpa hantverk och krimskrams och värma sig med glühwein.

Utan förvarning körs så en stor lastbil med släp in bland marknadsstånd och människor.

Vi måste få stopp på terrorismens vansinne! Låt oss be för Berlin. Och låt oss inte förtröttas i kampen mot det extrema våldets vansinne. Det är fegt att ge sig på oskyldiga. Det får inte förekomma.

Michael Öjermo
Kyrkoherde

img_0005