Böneveckan för kristen enhet

2020-01-02

Böneveckan för kristen enhet är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Den infaller varje år 18-25 januari. Det är alltid samma datum varje år.

I år är är temat ”De visade oss särskild omsorg”. Materialet till böneveckan för kristen enhet år 2020 har förberetts av de kristna kyrkorna på Malta (Kristna tillsammans i Malta). Den 10 februari firar många kristna i Malta Paulus skeppsbrott och markerar därmed sin tacksamhet över den kristna trons ankomst till dessa öar. Läsningen av den text som används vid detta firande har valts ut för Böneveckan för kristen enhet 2020.

I Tyresö firas böneveckan med en gudstjänst i Trollbäckens kyrka den 23 januari och i Pingstkyrkan den 19 januari.

Läs mer hos Sveriges kristna råd