Första advent i Tyresö

Publicerad: 2021-11-26

Häng med på julmarknad, drick en kopp glögg till körsång och träffa tomten! Första advent i Tyresö församling bjuder på många aktiviteter för både vuxna och barn.

Pilgrimscentrum

Söndag 10:00-16:00
Första advent förvandlas Pilgrimscentrum till stallet i Betlehem, här finns djuren, här finns ikonerna och berättelserna som leder oss in till julens händelser och mötet med det heliga.

För vuxna: Utställning med ikoner målade av ikonograf Christina Lundström. Vid två tillfällen under dagen kl.12.30 samt 15.00 berättar Christina om hur ikonerna, som bildar en julkalender, tar oss med in i julens och mystikens värld.
För barnen: Barnen inbjuds till att göra en pilgrimsvandring med tre stationer som börjar med en ridtur från julmarknaden fram till Pilgrimscentrum och fortsätter med spännande sägner kring julen som vid två tillfällen, kl.11.00 samt kl.13.30 berättas av skådespelare Marina Granlund. På plats finns fåren och herdarna, ikonerna, värmen. När pilgrimsvandringen är slut väntar en överraskning i julens tecken.

För alla finns servering av fika och korv, försäljning av handarbeten och lotterier.

Tyresö kyrka

Söndag 11:00 Mässa

Bollmoradalens kyrka

Söndag 11:00 Mässa

Trollbäckens kyrka

Söndag 11:00 Gudstjänst med liten och stor
Efter gudstjänsten håller kyrkan öppet fram till 16:00, med kyrkkaffe och gemenskap för alla åldrar. Välkommen att titta in en stund, eller stanna hela dagen!

Prinsvillan

Lördag och Söndag 11:00-17:00
Glöm inte heller bort vår julmarknad vid Prinsvillan. Förutom alla marknadsstånd med handarbete och julklappar får vi njuta av körsång, julpynt, glögg, eldar, godsaker och sådant som hör julen till. För de yngre besökarna erbjuds bland annat julpyssel, ponnyridning och möjlighet att träffa Tomten! Läs hela programmet på Prinsvillans webbplats.