Föreläsningar i höst

Livsviktiga föreläsningar i höst

Publicerad: 2021-09-17

I höst kan du ta del av fyra inspirerande föreläsningar på temat livsviktigt i Bollmoradalens kyrka. Livsviktigt är en återkommande föreläsningsserie i Bollmoradalens kyrka där livets berättelser får ta plats.

Säg JA till livet, allt är ju bara hittepå ändå
22 september 18:30, Anna Sunneborn
Anna Sunneborn slår fast hur man säger Ja till det som för en framåt! Hur man ger sig nya utmaningar och framför allt en meningsfull vardag. Det är aldrig för sent att börja oavsett om det gäller din hälsa, ett nytt jobb eller att ändra vår inställning till livets alla möjligheter som finns runt oss. Målet med Annas fartfyllda föreläsning är att få publiken att känna kraften i att ta ansvar över sitt eget liv.

Varför går hon inte?
6 oktober 18:30, Frida Walter
Att lämna en destruktiv relation är en arbetsam process som många gånger tar tid. Att möjliggöra för en livsviktig förändring kräver både spetsinriktad kunskap, god planering och stöttning. Var finns hjälpen, hur blir man stark i det svaga och hur finner man lyckan mitt i sorgen?
Frida föreläser både utifrån egna erfarenheter, men också utifrån hennes olika yrkesroller.
Hennes mål är att öppna upp för dialog samt sprida kunskap kring detta tabubelagda ämne.

För mycket av allt
20 oktober 18:30, Sanna Bråding
Under Sanna Brådings framgångsrika och mycket aktiva yta finns en känslighet som har lett henne in på destruktiva flyktvägar i livet. Hon har kämpat mot anorexi, bulimi och olika missbruk. 2008 dömdes Sanna till fängelse för narkotikabrott och i och med det tog hennes liv en ny riktning. Föreläsningen är ett samtal mellan Sanna Bråding och Jessica Falk om att vara sårbar & superstark. Ett samtal om helheten som människa där det alltid finns ett varför, en anledning till att vi hamnar där vi hamnar i livet.

Slå dig fri från medberoende
17 november 18:30, Sanna Lundell
Som anhörig till en beroendesjuk är det ofta svårt att se situationen klart – det blir ett slags tunnelseende som är svårt att bryta. Men det finns ett ljus i slutet av tunneln och Sanna Lundell delar med sig om hur hon hittade det.

Sanna Lundell har personlig erfarenhet av medberoende, då hon vuxit upp med en far med alkoholproblem och en livspartner som missbrukat både alkohol och droger. Hon pratar om den ofta missuppfattade och tabubelagda synen på medberoende, både genom personliga anekdoter och den senaste forskningen. Medberoende är inte heller en roll som nödvändigtvis bara handlar om missbruk – det kan också vara psykisk ohälsa av olika slag. Föreläsningen berör därför också just det och även samhällsfrågor, relationsnormer, Feminism och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.