Ny präst i Tyresö församling

Publicerad: 2017-08-14

Katarina In de Betou är ny präst i Tyresö församling. Hon kommer närmast från Farsta församling.

Vad har du gjort innan du började i Tyresö församling?
Innan jag kom till Tyresö var jag präst i Farsta församling, med inriktning mot barn 0-13 år. Roligast i det arbetet var att få jobba med att skapa rum för barn, att låta barns lek och livsglädje få synas och ta plats i kyrkan, och särskilt gudstjänsten. Den lilla förändring som blev i kyrkorum och gudstjänst upplevde jag att även många vuxna uppskattade. Barn och vuxna behöver inte alltid så olika saker som vi kanske tror.

Varför vill du jobba i Tyresö församling?
Jag sökte mig till Tyresö församling, för att jag blev nyfiken på församlingens inriktning på kultur, natur och andlighet. Med blandad bebyggelse och de stora naturområden som finns tror jag att Tyresö församling är en plats att få utvecklas och växa i både kropp själ och ande, en kyrka för hela livet.

Vad hoppas du på för framtiden i Tyresö församling?
Vi kan som kyrka hjälpa varandra att låta andligheten ta plats i vårt vardagliga liv mer, eller kanske snarare medvetandegöra att vi har det med oss hela tiden. Det är inte genom att begränsa oss, utan genom att använda hela vår kropp och hela vårt intellekt som vi kan nå en djupare samhörighet med skapelsen, varandra och Gud. Jag tror på en levande kyrka där kreativitet och lek får flöda. Där vi inte är rädda för att prova oss fram och där vi kan mötas som människor – med allt det vi har och är.

Pilgrimscentrum och Tyresö kyrka där jag kommer att ha min ”bas”, är en plats för inre längtan, vandring, delande och vila. Här kan många människor finna ett andligt hem.

Här ryms vi som människor på alla sätt. Jag ser framemot att möta vardagen med andra i vandring, gudstjänst, rörelse, samtal, och mera. Jag längtar efter att även här, särskilt få möjliggöra att barn och unga ska känna sig hemma och trygga i sig själva när de är i kyrkan.