Nya restriktioner från och med 23 december

Publicerad: 2021-12-22

Folkhälsomyndighetens och regeringens åtgärder om hur allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 deltagare kan genomföras.

Det som gäller från och med den 23 december är:

• Gränsen för antal personer på offentliga sammankomster inomhus, då inga åtgärder för smittspridning behövs, sänks till 20 personer.
  • Vid offentliga sammankomster inomhus med 20 personer och upp till 500 personer gäller att alla ska vara sittande. Inom detta spann finns två val att göra :
    1. uppvisande av covidbevis
    2. Kunna iaktta 1 meters avstånd mellan varje person eller mellan varje sällskap om högst 8 personer.

Tyresö församling har med anledning av att Svenska kyrkan och Sveriges kristna råd anser att man aldrig ska behöva legitimera sig för att delta i en gudstjänst, oavsett trossamfund, valt alternativ 2. Man anser att ett uppvisande av vaccinationsbevis står i strid med denna grundläggande inställning.
För att följa de nya föreskrifterna om 1 meters avstånd mellan varje deltagare, kommer Tyresö församling ha olika maxantal besökare i våra kyrkor beroende på rummets storlek:

• Trollbäckens kyrka 70 personer
  • Bollmoradalens kyrka 80 personer
  • Tyresö kyrka 60 personer
  • Bollmora kapell 20 personer
  • Pilgrimskapellet 45 personer

Vid extern uthyrning till privat sammankomst som dopkalas och minnesstund gäller max 50 personer.