Pausade verksamheter och gudstjänster

2020-11-03

OBS! Mitt i Tyresö har tryckt fel annons vecka 48. Nedanstående text gäller.

Med anledning av de skärpta restriktionerna för att förhindra spridning av coronaviruset i Sverige pausas de offentliga gudstjänsterna i Tyresö församling.

Sedan tidigare är många av församlingens verksamheter och aktiviteter inställda. Även utomhusverksamhet ställs nu in.

Gudstjänster kommer att sändas varje söndag klockan elva här på hemsidan. De sänds också i Tyresöradion 91,4 klockan 14.

Kyrkorna har öppet för ljuständning vid olika tider både vardagar och helger och där kan du möta någon av kyrkans medarbetare. Vid Bollmoradalens kyrka och Tyresö kyrka finns ljushus för värmeljus utanför kyrkporten så att du kan tända ljus utan att gå in i byggnaden.

Även vigslar och dop påverkas av restriktionerna. Max åtta personer inklusive personal kan medverka vid dessa viktiga tillfällen från den 24 november enligt förslaget.

Begravningar undantas dock från regeln om åtta och där är maxtaket istället 20 deltagare.

Det är fullt möjligt att skjuta upp dop och vigslar, medan det är allra bäst att låta begravningen äga rum i det lilla sammanhanget och vid ett senare tillfälle ha en minnestund när fler kan samlas igen.  Hör av dig till oss för att diskutera hur vi kan lösa det på bästa sätt för er.

Adventstid innebär i vanliga fall traditionsenliga besök i kyrkan för många. I år är inte som andra år, på många områden. Om du behöver prata om det som händer, eller kanske något helt annat, tar våra präster och diakoner emot för samtal per telefon.  Det kostar ingenting och du hittar våra medarbetare här.

Arbetet med att hjälpa människor i isolering att handla mat och göra apoteksärenden fortsätter också. Läs mer om hur du får hjälp eller hur du kan hjälpa till här

Artikeln uppdateras vid förändringar.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/tyresofo/public_html/wp-content/themes/tyreso/functions.php on line 3858

Kommande händelser

Tor 1 Januari