Samtal och stöd

Publicerad: 2022-09-27

Söker du någon att tala med?

Livsavgörande händelser sker ofta utan förvarning, de kan präglas av största lycka eller djupaste sorg. När ett nytt liv föds och familjen får en ny medlem eller när en vän dör och livet känns tungt. Däremellan vardagen, med sina mindre drastiska upp- och nedgångar vilka också kan innebära en utmaning som är svår att hantera själv. Inom kyrkan kallar vi dessa samtal för själavård.

Församlingens diakoner och präster har stor erfarenhet av att möta och ge stöd till människor i olika skeden av livet. Det finns möjlighet att boka tid för ett eller flera samtal med någon av dem. Det kostar ingenting och du väljer själv vad du vill tala om. Inget ämne är för stort eller litet. Du behöver inte identifiera dig som kristen för att komma till oss.

Bokning:

Det finns alltid möjlighet att boka samtal med församlingens präster och diakoner. Du hittar dem och deras kontaktuppgifter här.

Eller boka direkt online: Boka direkt

Mötet är 45 minuter långt och sker på plats i våra kyrkor. Det går också bra direkt till församlingens växel så får du hjälp att komma i kontakt med oss och hjälp att hitta någon att prata med som passar dina behov och erfarenheter.

Telefon: 08-410 937 00.
E-post: tyreso.forsamling@svenskakyrkan.se.

Om du har en bokad tid och fått förhinder är det viktigt att du snarast avbokar tiden. Avboka genom att kontakta samma person du avtalat tid med eller kontakta växeln.

När kyrkan är stängd kan du ringa 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Personuppgifter och Tystnadsplikt

Präster och diakoner har tystnadsplikt. Läs mer om tystnadsplikt inom Svenska kyrkan: www.svenskakyrkan.se/samtalsstod/tystnadsplikt
Vi hanterar dina personuppgifter enligt vår policy som du kan läsa här.