Tyresö församling söker kyrkogårdsarbetare

2021-02-19

Vi söker dig som är utbildad trädgårdsmästare för ett roligt och varierat arbete i ett väl fungerande arbetslag! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kyrkogårdsarbetare.

Arbetslaget

Den här tjänsten har sin placering i arbetslaget Kyrkogården med ansvar för en liten, äldre kyrkogård, två begravningsplatser samt ytorna runt församlingens byggnader.

Arbetslaget består av 8 medarbetare, varav en är kyrkogårdschef, som i god anda och med lång erfarenhet bildar en framgångsrik grupp där alla förväntas ta stort ansvar för arbetsuppgifterna och utifrån lagets gemensamma planering arbetar vi oftast självständigt. Arbetslaget träffas varje morgon och går igenom dagens arbete.

Under sommaren blir vi fler då vi tar in säsongspersonal och skolungdomar som får arbeta i vår verksamhet.

Om tjänsten

I tjänsten ingår allt förekommande arbete på kyrkogården: gravgrävning, vård och underhåll av grönytor och rabatter, busk- och perennplanteringar på allmänna ytor och gravar. I stora drag innebär arbetet planering, plantering, ogräsrensning samt trädgårds- och rabattanläggning, mur och stenarbeten.

Tillsammans har vi ansvar för att alla arbetsuppgifterna på kyrkogården tas om hand. Arbetet på en kyrkogård är omväxlande, både över året och under en arbetsvecka. Under höst, vår och sommar innebär arbetet främst trädgårdsskötsel, gräsklippning och anläggning, medan vintern innebär snöröjning, beskärning, underhåll av redskap och maskinpark. Det krävs med andra ord att du tycker om att arbeta ute i alla väder, har god fysik och behörighet att köra stora maskiner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad trädgårdsmästare eller motsvarande, samt har erfarenhet av arbete i parkmiljö, på kyrkogård eller liknande. För tjänsten krävs att du har god kunskap om trädgårds- och markanläggning. Du är van att hantera trädgårdsmaskiner och traktorer och innehar gärna certifikat för lastmaskin och grävmaskin.

Det är meriterande om du har erfarenhet av service och reparation av trädgårdsmaskiner.

B körkort är ett krav.

Du har lätt för att kommunicera på svenska, både muntligt och skriftligt.

Du är van användare av Officepaketet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är social och uppskattar mötet med människor. Att arbeta på en begravningsplats innebär naturligtvis att man får gräva gravar och att man träffar människor i sorg, vilket måste skötas på ett respektfullt sätt.

Det är viktigt att du har ett öga för vad som ska göras och att du utifrån arbetslagets prioriterade arbetsområden tar ansvar för din del av arbetet. Du är noggrann och vill att det ska se snyggt och välvårdat ut oavsett om du rensar rabatter, klipper gräsmattor eller skottar snö.

Du är självgående och initiativtagande men värdesätter och respekterar vårt värdefulla lagarbete.

Arbetet kan vara tungt ibland så det krävs att du har en stark och frisk kropp och för övrigt har en god hälsa.

På grund av eget ansvar för snöjour så ser vi gärna att du bor i eller i närheten av Tyresö.

Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med omgående tillsättning.

Vi har schemalagd arbetstid med tidiga morgnar och under vintersäsongen ingår snöjour under helger och vissa storhelger.

Lön och förmåner

Individuell lönesättning.

Som anställd i Tyresö församling erbjuds du friskvårdspeng, tillgång till företagshälsovård och generös kompetensutveckling. Vi har regelbundet trivselaktiviteter där alla medarbetare bjuds in.

Facklig företrädare

Kommunal, Jan Johansson: jan.johansson@kommunal.se, 076-128 33 10

Upplysningar

För mer information om tjänsten kontakta kyrkogårdschef Jan- Olov Aspkil, 08- 410 937 72.

Sista ansökningsdag är 2021-03-31
Vi tar endast emot ansökan via e-post: tyreso.forsamling@svenskakyrkan.se. Skriv ”ansökan kyrkogårdsarbetare” i meddelanderaden.

Om Tyresö församling

Tyresö församling är en av drygt 60 församlingar i Stockholms stift, med knappt 27 000 medlemmar och ett 50-tal anställda. Organisationen är en modern, kreativ och trivsam arbetsplats med medarbetarskapet i fokus. Vi vill vara en arbetsplats där ansvar, goda idéer och nyfikenhet uppmuntras. Genom lyhördhet och tillit till varandras kompetenser skapar vi tillsammans viktig verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som präglas av öppenhet, tydlighet och ömsesidig respekt. Vi har höga förväntningar på oss själva och varandra men bjuder samtidigt på frihet under ansvar där det finns gott om utrymme för kreativa idéer. Grundtesen är att ingenting är omöjligt! Läs mer om Tyresö församling