Bli volontär under covid-19-pandemin

2020-09-17

I och med coronapandemin är det många äldre och andra riskgrupper som är isolerade och behöver stöd. Om man inte har hemtjänst eller någon annan som kan hjälpa till, kan man vända sig till Svenska kyrkan i Tyresö.

Hjälpen drar igång måndag 30 mars.

Volontärer som hjälper till

Svenska kyrkan i Tyresö samordnar privatpersoner som vill jobba som volontärer med personer som behöver hjälp med exempelvis matinköp. För att säkerställa att allt går rätt till kommer volontärerna gå i par, legitimera sig och ha med bevis på att man kommer från Svenska kyrkan. För att vara volontär ska man ha fyllt 16 år.

Hjälp till isolerade

De som är i behov av hjälp kan anmäla sig via ett formulär, eller ringa in till kommunens Servicecenter och få hjälp med att fylla i formuläret. Vi hjälper till med matinköp och apoteksärenden.

Vill du göra en insats? Anmäl dig som volontär här

Behöver du hjälp? Anmäl dig här
eller ring kommunens Servicecenter på 08-578 291 00

Någon att prata med