Välkommen åter till nattvard

Publicerad: 2021-07-07

Efter nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och restriktionerna som började gälla från 1 juli har vi beslutat att återigen fira gudstjänst med nattvard i Tyresö kyrka. För att gudstjänsten ska vara så smittsäker som möjligt behöver vi hjälpas åt.

·  Vi undviker trängsel och håller fysisk distans när vi går fram och tillbaka från nattvarden.
·  Prästen kommer att sprita händerna inför tillredelsen, som det kallas när bröd och vin dukas fram på altaret.
·  Handsprit kommer också att finnas tillgänglig för alla som kommer fram till nattvarden.
·  Prästen delar ut oblaten (brödet) i handen. Om du vill kan du sedan försiktigt doppa det i kalken. Det går också bra att enbart ta emot oblaten. Det brukar kallas nattvard ”under en gestalt” och går precis lika bra.
·  Om du av något skäl inte vill ta emot nattvarden genom att gå fram under gudstjänsten går det bra att göra det i enskildhet efteråt. Säg bara till någon som är i tjänst så ordnar vi det.
·  Känner du dig det minsta sjuk och har symptom på luftvägsinfektion, så gäller samma sak som tidigare: Stanna hemma och ta hand om dig till dess att du är frisk.

Under sommaren firar vi gudstjänst med nattvard i Tyresö kyrka på söndagar. Gudstjänsterna i Bollmoradalens kyrka är fortfarande utan nattvard. Men får vi nya signaler från Folkhälsomyndigheten kommer vi att ompröva beslutet. Vi följer alltid myndigheternas rekommendationer.

Väl mött till Mässa – gudstjänst med nattvard!