Vive la France!

Publicerad: 2015-11-14

Paris. November 2015. Fredag. Många ute. Fotboll. Rockkonsert. Barer och restauranger fulla av människor. Då slår terrorn till. Många dödas. Ofattbart manga. Många skadas. Många skadas svårt. Just nu kämpar människor för sina liv efter nattens händelser. Smärta. Liv som förändras för alltid. Död. Familjer som går sönder. Folk som aldrig mer kommer hem.
Det är förskräckligt.
Ikväll är vi alla parisare. Ikväll känner vi alla djup sympati med det franska folket. Ikväll ber vi för de som drabbats av detta fega och avskyvärda våldsdåd.
I morgon firar vi gudstjänst i Tyresö församling. Som vi alltid gör, varje söndag. Då ber vi för den värld som vi älskar och som Gud har skapat. Vi ber om fred och frihet. Vi ber om slut på krig och terror. Vi ber för de som drabbats. Vi ber om frihet, jämlikhet och syskonskap.
Vi ber och firar gudstjänst därför att Gud blivit människa och själv har erfarenhet av att vara människa. Vi ber till Gud som känner med oss och som vet hur vi har det.

Vive la France!

Michael Öjermo