fbpx

Slå dig fri från medberoende – en föreläsning med Sanna Lundell

Onsdag 17 november
18:30, Bollmoradalens kyrka

Sanna Lundell har personlig erfarenhet av medberoende, då hon vuxit upp med en far med alkoholproblem och en livspartner som missbrukat både alkohol och droger. Hon pratar om den ofta missuppfattade och tabubelagda synen på medberoende, både genom personliga anekdoter och den senaste forskningen.

Resultatet är en stundtals sorglig, stundtals hoppfull – men alltid upplysande – föreläsning. Att våga prata om problemen och återfinna sin självkänsla kan kännas omöjligt. Som anhörig till en beroendesjuk är det ofta svårt att se situationen klart – det blir ett slags tunnelseende som är svårt att bryta. Men det finns ett ljus i slutet av tunneln och Sanna Lundell delar med sig om hur hon hittade det.
Medberoende är inte heller en roll som nödvändigtvis bara handlar om missbruk – det kan också vara psykisk ohälsa av olika slag. Föreläsningen berör därför också just det och även samhällsfrågor, relationsnormer, Feminism och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.

Med Ann Söderlund skrev hon boken Djävulsdansen som också blev tv-program på SVT. Boken och programmet har hyllats för sin verklighetsförankrade och samtidigt hoppfulla gestaltning av att vara anhörig till en beroendesjuk. Sanna ger samma energi, humor och passion i sina föreläsningar och är därför en mycket populär för alla som vill lära sig mer om detta komplicerade ämne.

Sanna Lundell har också programlett Karlavagnen i P4, hon har sommar- och vinterpratat i P1 och drivit Fyllepodden.