fbpx

Framgång är ett val – föreläsning med Mattias Sunneborn

Se webbsändningen här

När Mattias Sunneborn var 15 år tog hans pappa sitt liv. En händelse som präglat Mattias. En vecka efter självmordet började han på friidrottsgymnasiet i Växjö. Han satsade stenhårt på att bli en framgångsrik friidrottare men varje kväll grät han sig till sömns på sitt pojkrum. Till dem som frågade hur hans pappa dött sa han att han avlidit i en hjärtinfarkt.

– Då slutade de fråga. Och jag gömde mig bakom lögnen i decennier. Jag gjorde alla fel man kan göra. I dag har jag lärt mig och gör rätt, säger Mattias Sunneborn.

Trots, eller kanske tack vare, pappans tragiska död blev Mattias Sunneborn en av Sveriges genom tiderna främsta friidrottare.

– Med tydliga målsättningar som du följer upp påverkar du din prestation, din karaktär och din vilja.

Mattias vet vad han talar om. Han var förste svensk att hoppa över 8 meter i längdhopp. Det i kombination med VM-silver, EM-guld och 22 SM-guld talar sitt eget språk. Och i dag föreläser han om hur alla kan bli vinnare i föreläsningen Framgång är ett val.

Tydliga och stora mål

En avgörande framgång för Mattias framgångar är att han satt tydliga och stora mål. Mål som han följt upp och utvärderat.

– Storleken på dina mål kommer att ha en enorm inverkan på vad du gör. Om du inte har stora drömmar så är du ofta inte villig att kämpa för att uppnå dem, säger Mattias.

Efter elitkarriären har Mattias fortsatt använda samma principer som tagit honom till idrottsliga framgångar. Både när han arbetade som VD för ett affärsmagasin och när han i dag som personlig tränare hjälper andra att nå sina mål.

Som ambassadör för Suicide Zero har Mattias startat kampanjen Idrottare förebygger självmord. Målet är att dra in en miljon kronor till organisationen.

Föreläsningen sänds direkt här på hemsidan.