fbpx

Helgretreat i ignatiansk anda på Marielunds stiftsgård

Fredag 14 oktober
18:00,
Visa alla datum (2st)

Välkommen till en helg i tystnad och stillhet på Marielunds stiftsgård på Ekerö.

Att delta i en retreat är att dra sig tillbaka för en tid från det vanliga livet för att tillsammans med andra tillbringa en tid i tystnad. En möjlighet till eftertanke, återhämtning och påfyllning. Under denna retreat i Ignatiansk anda (en retreat inspirerat av helgonet Ignatius av Loyola) erbjuds du en andlig vägledare/följeslagare som du möter i enskilda samtal vid ett par tillfällen. Utifrån det du väljer att berätta inbjuds du att göra meditationsövningar kring utvalda bibelberättelser för att finna vägledning i den situation du befinner dig i just nu.

Retreaten inleds med middag kl 18 med kort introduktion till helgen. Därefter firas en enkel mässa innan vi går in i tystnad. Samtal med andlig vägledare/följeslagare är valfritt, du är med på det du själv vill och ingen förkunskap krävs. Det finns också gott om tid för vila, promenader, skapande och eget böneliv.

Vi bor i enkelrum. Retreaten sker i samarbete mellan Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö och Brännkyrka församling.

Tid: Fredag 14 okt kl 18 – Söndag 16 okt kl 15.
Plats: Marielunds stiftsgård på Ekerö, Stiftsgårdsvägen 21, 178 53 Ekerö. Buss från Brommaplan, se www.sl.se
Pris och anmälan: Deltagaravgiften är 1 300 kronor och ska vara betald senast 10 oktober.
I priset som är subventionerat av församlingarna, ingår logi i enkelrum, frukost, lunch, fika, middag och kvällste, städning och sänglinne.

Anmälan är bindande och görs senast den 30 september. Begränsat antal platser.

Anmäl dig här:
www.brannkyrka.org/aktiviteter/helgretreat-2

För frågor och övrig information är du välkommen att kontakta oss: Susanne Forsström Fäldt, Tyresö församling, susanne.forsstromfaldt@svenskakyrkan.se tel 08-410 937 42.
Anne Magnusson, Brännkyrka församling,
tel 073-976 86 44.