fbpx

Jazzkonsert: Christina Gustafsson och Tommy Crona Trio med Hans Backenroth och Jesper Kviberg

Njut av en jazzkonsert direkt från Bollmoradalens kyrka. På lördag den 17 april klockan 16:00 sänder vi en jazzkonsert med Christina Gustafsson och Tommy Crona Trio. På repertoaren står jazzstandards från ”The American Songbook” samt några melodier som Christina Gustafsson själv har skrivit.

Christina Gustafsson är en av våra mest älskade jazzsångerskor i Sverige. Hon har studerat jazz i USA där hon tidigare bodde och uppträdde på jazzklubbar i New York. Hon har skrivit ett antal välkända jazzlåtar och gett ut kritikerrosade skivor som rönt stor uppmärksamhet i USA.

Hans Backenroth är en av våra mest anlitade basister i såväl Sverige som internationellt. Han har spelat med Monica Zetterlund och Lill Lindfors samt en mängd internationellt kända artister. Han har tidigare turnerat i USA, Canada och Japan och har medverkat på ca 150 skivor.

Jesper Kviberg är känd för sin bländande teknik och fantasi. Han är mycket populär att anlita som trumslagare i Sverige och har spelat med många internationella stjärnor. Bland andra världsartisten Stacey Kent och Georgie Fame.

Tommy Crona har spelat med många kända sångerskor och musiker. En av dem är Anna Louise Andersson som numera har flyttat till USA där hon rönt stora framgångar. Han har också medverkat på flera cd-skivor och synts på tv ett antal gånger.