fbpx

Konsert med Marie Bergman

Söndag 24 oktober
16:00, Bollmoradalens kyrka

Dagens namn tjugoförsta söndagen e. trefaldighet


Marie Bergman & Lasse Englund
Välkommen till Bollmoradalens kyrka för att lyssna två unika ikoner med sitt eget sound som inspirerar med tidlös musik av Magnell, Vreeswijk och Bergman. Lyssna till något som aldrig går ur tiden och som går rakt in i hjärtat, laddar cellerna, inspirerar självkraften och håller om det sårbara.

Marie Bergman är sedan många år en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser. Många ringar på vattnet har sprungit ur hennes livston. Hon är en älskad artist och låtskrivare i både Sverige, Norge och Danmark.

Marie framträder ofta solo och fyller lätt en sal med hetta, fräckhet, ömhet och mod. Stark dialog och möte är hennes signum. Hennes gitarrspel är fullödigt och perkussivt. Ingen går fri från denna smittande livsglädje och kraft, som genomströmmar hela rummet genom rösten och musiken. En hyllning till livet, till hoppet, till livsmöjligheterna! Men hon väjer inte för det mörka och matchar med röstens saltomortaler. Marie tonar ofta, låter urrösten ta plats som ger rysningar och välbehag längs ryggrad och hjärta.

I Bollmoradalens kyrka framträder Marie Bergman med den legendariske gitarristen Lasse Englund som också är hennes älskade man och partner i en livslång samspelsrelation.