fbpx

Konsert: The Beatles – förr, nu och sen!


Linda Pettersson, Krister Jonsson och Lars Ericsson har vid det här laget i sina respektive karriärer arbetat upp ett gediget rykte bland kollegor och publik. Av nuvarande och tidigare samarbetspartners kan nämnas Lindas framträdanden med Norrbotten Big Band, Putte Wickman, Lars Jansson och många fler. Krister är förutom sina egna projekt stadigt engagerad med t.ex. Viktoria Tolstoy och Marilyn Mazur, och syntes senast i SVT som skeppsgitarrist i Skärgårdsturnén med Tina Ahlin. Lars är en av våra mest eftertraktade basister för ett brett spektrum av artister. Han spelat med allt och alla från Lill Babs till Linda Lampenius och är flitigt anlitad av t.ex. Sharon Dyall, Bengan Janson och Tommy Körberg.

Tillsammans har de tre sedan början på 2000-talet satt sin personliga prägel på en ständigt växande repertoar av såväl egenkomponerat material som lekfullt varma och sinnrika tolkningar av jazz, pop och visa.

Det här är första gången som trion möts kring ett program helt dedikerat till The Beatles rika låtskatt. Oslagbara som kulturella tidsmarkörer, kombinerat med en unik verkshöjd gör att låtarna från de fyra Liverpool-gossarnas katalog fortfarande ett halvsekel senare känns relevant för många uttolkare att levandegöra i vår samtid.

Välkomna till en stund av nostalgi, reflektion och framåtblick!