fbpx

Kulturvandring i slottsparken

Onsdagar 24 juni – 15 juli 19.00-20.30 Pilgrimscentrum, Kyrkvägen 6


24 juni: Sagodrottningen på Tyresö
1 juli: Svanhamnen
8 juli: Bortbytingarna
15 juli: John Bauerskogen i Tyresö

Författarinnan Helena Nyblom (1843-1925) var vid förra sekelskiftet en av Sveriges mest älskade sagodiktare och kom att bli en mycket inflytelserik kulturpersonlighet. Under fyra onsdagkvällar får ni lyssna på konstsagor och vandra till platser som inspirerat författarinnan som under åtta somrar från 1890 bodde i bland annat Tyresö slotts ena gavellänga och här inspirerades till att skriva flera av sina kända konstsagor utgivna i ”Tomtar och Troll” och odödliggjorda genom John Bauers illustrationer.

Helena Nyblom kom även att bli en viktig vän och inspiratör till Prins Eugen och genom hela hennes liv går som en röd tråd: följ din egen känsla för rätt och fel, så kan du med gott samvete säga till andra:”Tro vad ni vill”.

Medtag: Bra skor och kläder efter väder, vattenflaska och sittunderlag. Vi håller avstånd när vi vandrar och när vi står i ring och lyssnar.
Hosta och nys om nödvändigt i armvecken men är du minsta förkyld så stanna hemma. Vi går delvis på stigar och över gräsmatta.

Ciceron: Skådespelerskan och berättaren Marina Granlund, även känd som Petra i filmen Fanny och Alexander. I över 30 år har hon förutom arbetet vid teatrar förkovrat sig i muntligt berättande som konstform.