fbpx

Lectio Divina – Bibelsamtal online

Onsdag 8 februari
19:30, Online

Välkommen att delta i Lectio Divina via din telefon eller dator!
Lectio Divina är ett meditativt sätt att läsa bibliska texter. Ordet betyder gudomlig eller andlig läsning. Detta betyder att vi läser Bibelns texter med uppmärksamhet och djup övertygelse om att Gud har ett speciellt ord för var och en av oss i vår speciella situation idag. Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Vi använder Microsoft Teams. Då kan vi, om du har en dator eller telefon med både kamera och mikrofon, alla se och höra varandra. Längst ner på sidan finner du en instruktion om du aldrig deltagit i ett videosamtal via Teams förut.

Klicka här för att delta

Ledare
Om du har frågor, kontakta:
Susanne Forsström Fäldt, susanne.forsstromfaldt@svenskakyrkan.se
Sofia Olsson, sofia.olsson@svenskakyrkan.se

Så deltar du via Teams
Du behöver antingen:

 • En dator med inbyggd mikrofon och kamera (finns på de flesta bärbara datorer).
 • Eller en läsplatta/iPad eller smartphone. Om du använder en läsplatta eller smartphone behöver du ladda ner appen Microsoft Teams först. Du behöver inte skapa ett konto.
  OBS! När/om appen/datorn frågar om du vill tillåta åtkomst till mikrofon och kamera, tryck ok.
 1. Klicka på länken ovan. En webbläsare (internet) öppnas.
  Om du har dator: Om du får en fråga om att öppna en app, välj ”Fortsätt i den här webbläsaren”. Om du har läsplatta/iPad eller smartphone: Välj Öppna när du får frågan om att öppna appen.
 2. Välj ”Anslut som gäst”.
 3. Skriv i ditt för- och efternamn. Klicka på Anslut till möte. Du läggs på vänt i en ”lobby”, varifrån vi släpper in dig.
  Du kommer att se flera bilder på oss som är i mötet.
 4. Om kameran och mikrofonen inte automatiskt sätts på, gör så här: Om du klickar någonstans i bilden kommer en menyrad upp. Klicka på den lilla kameran så kan vi se dig. klicka på den lilla mikrofonen så kan vi höra dig. Bilden på dig själv brukar synas nere i högra hörnet.
 5. När du inte pratar, stäng av mikrofonen för att undvika rundgång eller pappersprassel. Det gör du genom att klicka i bilden så att en menyrad kommer upp. Klicka på den lilla mikrofonen så att den blir överstruken. Sätt på mikrofonen på samma sätt om du vill ta ordet.
 6. Prova en stund i förväg så att du har koll på tekniken.