fbpx

Morgonbön


Välkommen att delta i morgonbön i ett videosamtal där vi både kan se och höra varandra. Vi använder Microsoft Teams. Längst ner på sidan finner du en instruktion om du aldrig deltagit i ett videosamtal via Teams förut. Morgonbönen leds av olika medarbetare i församlingen. Klicka på den här länken och följ instruktionerna

Så deltar du via Teams

Du behöver antingen: En dator med inbyggd mikrofon och kamera (finns på de flesta bärbara datorer) Eller En läsplatta/iPad eller smartphone. Om du använder en läsplatta eller smartphone behöver du ladda ner appen Microsoft Teams först. Du behöver inte skapa ett konto. OBS! När/om appen/datorn frågar om du vill tillåta åtkomst till mikrofon och kamera, tryck ok.
  1. Klicka på länken ovan. En webbläsare (internet) öppnas.
  2. Om du har dator: Om du får en fråga om att öppna en app, välj ”Fortsätt i den här webbläsaren”. Om du har läsplatta/iPad eller smartphone: Välj Öppna när du får frågan om att öppna appen.
  3. Välj ”Anslut som gäst”.
  4. Skriv i ditt förnamn. Klicka på Anslut till möte. Du läggs på vänt i en ”lobby”, varifrån vi släpper in dig.
  5. Du kommer att se flera bilder på oss som är i mötet.
  6. Om kameran och mikrofonen inte automatiskt sätts på, gör så här: Om du klickar någonstans i bilden kommer en menyrad upp. Klicka på den lilla kameran så kan vi se dig. klicka på den lilla mikrofonen så kan vi höra dig. Bilden på dig själv brukar synas nere i högra hörnet.
  7. När du inte pratar, stäng av mikrofonen för att undvika rundgång eller pappersprassel. Det gör du genom att klicka i bilden så att en menyrad kommer upp. Klicka på den lilla mikrofonen så att den blir överstruken. Sätt på mikrofonen på samma sätt om du vill ta ordet.
  8. Prova en stund i förväg så att du har koll på tekniken.