fbpx
Bild på en kvinna som ler

Musikaliska friheter med Tina Ahlin

Tina Ahlin – 30 år på scenen!

Tina Ahlin kommer att bjuda publiken på musikaliska guldkorn från de över 30 år hon varit i musikens tjänst. Hon är pianist och sångerska men spelar även, munspel, dragspel samt är även kompositör.

Genom åren har Tina samarbetat med en rad kända namn, såsom Hasse Alfredson, Orsa Spelmän, Louise Hoffsten, Stefan Sundström, Thomas Di Leva, Lisa Nilsson, Orup, Lorrygänget och många många fler. 1996 fick hon “Lovisastormen” skriven till sig av Olle Adolphsson och 1999 skrev hon till Radiosymfonikernas firande av “Svensktoppen 75 år!”

1999 började även hennes samarbete med Hasse Alfredsson i revyn “Prins korv under taket” där recensionerna genomgående var lysande. Det samarbetet ledde sedan vidare till två skivor, Dramaten och Maxim-föreställningar, julshow med Lill Lindfors på Vasan m.m.

Tina har sommarpratat två gånger, varit pianist och artist i “Så ska det låta” och varit programledare i en serie uppskattade musikmöten i SVT:s “Gokväll”. Hon har också ansvarat för musiken till både Augustpriset och SVT:s uppesittarkväll.

Tina har setts i åtskilliga TV-sammanhang genom åren, “Allsång på Skansen”, “Dobidoo”, “Bingolotto” och “Gokväll” för att nämna några. På scenen har revyer och krogshower avlöst varandra med både Lorry, Peter Flack och Viba Femba!

Utöver detta har Tina hunnit med att släppa tre soloskivor – varav två, “Sommarkort” och “12 sånger av Allan Edwall” blev grammis-nominerade.

Konserten livesänds här på hemsidan.