fbpx

Pilgrimsledarutbildning – grundkurs och fortsättningskurs

Välkommen till en helg för dig som är eller vill bli pilgrimsledare!

Tid och plats: 8-10 mars 2019, Tyresö församlingshem. Start fredag kl 13:30 med drop in-fika, kursstart kl 14:00. Avslutning söndag kl 17:00. Anmäl dig här

Spår 1: Grundkurs

Här lägger vi grunden för hur man leder kortare pilgrimsvandringar. Innehållet vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig leda, eller har lett någon/några kortare pilgrimsvandringar. Vi samtalar om att leda en grupp under vandring, hålla reflektioner, att tänka tematiskt. Vilka roller behövs? Hur har den moderna pilgrimsrörelsen i Norden vuxit fram? Och hur lägger man upp innehåll och schema för en dagsvandring? Under dagarna har vi teori med inslag av korta vandringar. Efter helgen har du fått redskap att leda pilgrimsvandring med inriktning på en dag eller kortare.

Spår 2: Fortsättningskurs

Här fördjupar vi pilgrimsmotivet och reflekterar kring pilgrimsteologi. Innehållet vänder sig till dig som har lett pilgrimsvandringar och vill få fördjupad kunskap och inspiration. Du får metoder för andlig fördjupning och praktiska redskap för att ordna pilgrimsvandringar med övernattning.

Kostnad: 1500:- inkl kost och kurslitteratur, enkel logi (madrass på golvet).

Vill du ha bättre logi? Boka och betala på egen hand, Lilla Tyresö  eller Café Noholmen.

Pilgrimsledarutbildningen arrangeras i samarbete mellan Stockholms Pilgrimscentrum och Pilgrim Vallentuna