fbpx

Inspirationskonsert – Sånger om livet


Sångerskan, pianisten och låtskriverskan Jessica Falk har sedan 2011 framfört sin inspirationskonsert runt om i Sverige. Låtarna har kommit till genom egna livserfarenheter eller genom möten med människor. Med sina texter, sin musik och berättandet vill hon bidra till att stärka människor.

Började skriva låtar sent i livet
Jessicas låtskriveri började sent i livet, efter att hennes mamma omkom i tsunamin 2004. Sorgen blev till sånger som hon vill förmedla hopp, kraft och glädje med till den som lyssnar.

2010 blev hon erbjuden att spela in ett album i Nashville med musikerlegender. Efter det har resorna fortsatt och det har efter 10 år blivit 2 album, många singlar och uppträdanden i USA. I hennes mångsidiga musik hörs en blandning av pop, rock och country.

Ambassadör för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft
Jessica blev ambassadör för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft 2015 efter att hennes dotter drabbats av en förvärvad hjärnskada 2012. Även om det inte syntes utanpå uppstod en kognitiv problematik som var svår för omgivning och skola att ta till sig. Jessica skrev låten ”Make A Change”. Genom låten tog mor och dotter musiken till hjälp för att förmedla mer kunskap och bidra till ökad förståelse kring hjärnskador. 2017 släpptes duetten ”Make A Change” tillsammans med hennes dotter Rocky. 2018 gjorde de en uppskattad Make A Change turné i USA och i januari 2021 klättrade låten till första platsen på en radiostation i New York.

”Den handlar om att våga resa sig igen efter tuffa motgångar i livet. Försök att lyfta blicken och styr livet dit du vill komma. Det är din livsresa och den kan ingen ta ifrån dig”, säger Jessica.

Hösten 2019 släppte Jessica för första gången eget svenskt material, producerad av Dan Sundquist. Musikvideon spelades in kring Tyresö slott och blev mycket omtyckt, framför allt som sång vid vigsel. I höstas var Jessica aktuell med ännu en Nashville inspelad låt, ”Little Love”. Förhoppningen är att peppa, sprida mer kärlek och förmedla hopp under pandemin. Låten ligger just nu listplacerad i USA och Australien. Även den musikvideon spelades in i Tyresö, i parken nedanför Prinsvillan.

Jessica har 7 juli med sig gitarristerna Esbjörn Öhrwall och Hasse Johnzon.