fbpx

Livets högtider

Dop

Boka dop
Boka dop direkt på webben här.

Alla barn som döps i Tyresö församling får en dopängel. De tillverkas av återvunnet glas av ett kvinnokooperativ i Betlehem.

Alla barn som döps i Tyresö församling får en dopängel. De tillverkas vid ett internationellt konstcenter – al-Kahf – i Betlehem.

Du har fått förtroendet och glädjen att bli förälder. Att dela ditt barns uppväxt och förbereda det för framtiden. En del av detta kan vara att ge barnet en möjlighet att vara en del av församlingen.

Dopet kan få bli livets första högtid
Dopet är ett tecken på att vi tillhör Guds familj, att vi omfattas av Guds löften om förlåtelse och villkorslös kärlek. Det är ett tillfälle att fira barnets födelse och allt det vi önskar för dess framtid.

När ditt barn döps kommer det att bli medlem i Svenska kyrkan. Vill du vänta en tid med dopet kan ditt barn ändå få tillhöra Svenska kyrkan, men då måste du meddela detta till församlingsexpeditionen.

Vi erbjuder dopgudstjänster i Bollmoradalens kyrka, Trollbäckens kyrka och Tyresö kyrka.

Läs mer
I pdf-filen Om dopet kan du läsa mer om dopförberedelser, dopgudstjänsten, faddrar och psalmer. I vår Doppastoral framgår dopets innebörd och hur dopet går till i Tyresö församling.

Om personuppgifter i samband med dopet
I samband med bokningen sparas personuppgifter för att kunna hålla kontakt med er om dopet. Efter dopet förs uppgifterna in i kyrkobokföringen.

När ditt barn döps läses namnet upp i en gudstjänst en tid efter dopet. Säg till om du inte vill att det ska göras.

Faddrarnas namn, men inga övriga personuppgifter, antecknas i Kyrkobokföringen, Kbok.

Vilken kyrka?
Vi har tre kyrkor i församlingen där du kan döpa ditt barn. De har olika karaktär. Tyresö kyrka är den gamla högtidliga kyrkan med traditionella träbänkar. I Trollbäckens kyrka och Bollmoradalens kyrka finns lektorg/rum och möjlighet att göra om möbleringen till en mer nära och intim upplevelse. Läs mer och se bilder

Kontakt
Kontakta Församlingsexpeditionen med dina frågor.