Livets högtider

Direkt till anmälningsformuläret

Har du frågor om anmälan eller våra konfirmandalternativ? Vid två tillfällen har vi drop-in i Trollbäckens kyrka då vi svarar på just dina frågor. 1 och 8 oktober mellan kl 19.30-20.30. Välkommen!

Det år du fyller fjorton bjuder Tyresö församling in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig.

Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Alla alternativ är kostnadsfria.

Frågor? Kontakta oss

Konfirmationsalternativ 2020/2021

Sommarfjäll

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan.  Vem är Gud egentligen? Hur kan en lära känna Gud om Gud är osynlig? Hur tar vi hand om vårt jordklot? Gruppen ses en söndag i månaden (i mars och maj lördag-söndag).

Träffar: 8 november och 20 december,  kl 10.30 – 15.30. Vi återkommer med vårens datum.
Lägerperiod: 3-11 augusti 2021
Konfirmationsgudstjänst: 14-15 augusti 2021
Max antal deltagare: 30

Vinterfjäll

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Hemavan. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning. Gruppen träffas på torsdagar i Trollbäckens kyrka.

Träffar: Torsdagar kl 17.00- 19.30. 15 oktober, 12 november, 26 november och 10 december. Vi återkommer med vårens datum.
Lägerperiod: 28 februari-6 mars 2021
Konfirmationsgudstjänst: 9 maj 2021
Max antal deltagare: 25

Sommarläger

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Träffar: Våren 2021. 2-3 träffar innan lägret, datum kommer.
Lägerperiod: 13-24 juni 2021 Obs! Ett fel smög sig in i en tidigare version. Rätt månad för lägret på Vårdnäs stiftsgård är juni, och inget annat.
Konfirmationsgudstjänst: Repetition inför konfirmationen  26 juni och konfirmationsgudstjänst 27 juni 2021 Obs! Ett fel smög sig in i en tidigare version. Rätt månad för konfirmationsgudstjänsten är juni, och inget annat.
Max antal deltagare: 50

Hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas i Bollmoradalens kyrka. Gruppen träffas en lördag och två söndagar under våren och har under påsklovet ett dagkollo.

Träffar: Lördag 16 januari kl 10.30-16.00. Söndagar 14 februari och 14 mars kl 10.30-16.00.

Dagkollo: 4-9 april 2021
Konfirmationsgudstjänst: 11 april 2021
Max antal deltagare: 15

Stöd