Livets högtider

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Tyresö församling in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig.

Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Alla alternativ är kostnadsfria.

Anmälan

Har du frågor om anmälan eller våra konfirmandalternativ? Vid två tillfällen har vi drop-in då vi svarar på just dina frågor.

• Bollmoradalens kyrka 14 sept, kl 18.00 – 20.00
  • Tyresö församlingshem 21 sept, kl 18.00 – 20.00

Frågor? Kontakta oss

Konfirmationsalternativ 2021/2022

Sommarfjäll

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan. Under vår vecka i Hemavan kommer vi göra både kortare och längre vandringar.

Träffar: Höst: 14 november och 19 december. Vår: 16 januari, 13 februari, 19 mars, 2 och 3 april samt 21 och 22 maj. Klockan 10.00 – 16.00.
Lägerperiod: 26 juli-03 augusti 2022
Förberedelsedagar inför konfirmation 4 och 5 aug
Konfirmationsgudstjänst: 6-7 augusti 2022
Max antal deltagare: 30

Vinterfjäll

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Hemavan. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning. Gruppen träffas på torsdagar i Trollbäckens kyrka.

Träffar: Gruppen träffas varannan torsdag kl 17.00-19.30 i Trollbäckens kyrka
med start i oktober.
Lägerperiod: 27 februari – 5 mars 2022
Konfirmationsgudstjänst: 8 maj 2022
Max antal deltagare: 25

Sommarläger

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Träffar: Gruppen har under våren 2–3 förträffar, vi återkommer med datum för dessa.
Lägerperiod: Vårdnäs 12–23 juni
Konfirmationsgudstjänst: Repetition inför konfirmationen  25 juni och konfirmationsgudstjänst 26 juni 2022
Max antal deltagare: 50

Hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas i Bollmoradalens kyrka. Gruppen träffas tre söndagar under våren och har under påsklovet ett dagkollo.

Träffar:3 söndagar under våren kl. 10.00-16.00
Dagkollo: Dagkollo i församlingens lokaler 10–17 april 2022
Konfirmationsgudstjänst: Konfirmation 17 eller 18 april 2022 i Bollmoradalens kyrka.
Max antal deltagare: 15

Stöd

Alla ska kunna konfirmera sig. Därför finns Gålölägret, som är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. Läs mer om Gålölägret