Livets högtider

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Tyresö församling in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig.

Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Alla alternativ är kostnadsfria.

Anmälan

Klicka på länken för att komma till anmälan, här nedan kan du läsa om våra alternativ.

Klicka här för att komma till anmälan

Konfirmationsalternativ 2022/2023

Sommarfjäll – Hemavan

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan. Under vår vecka i Hemavan kommer vi göra både kortare och längre vandringar.

Träffar: Gruppen träffas lördagar och söndagar under en helg i månaden. Vi träffas växelvis i Trollbäckens kyrka och i Tyresö församlingshem. Träffar under hösten 2022: 20 nov och 18 dec. Träffar under våren2023: 15 jan, 20 feb, 25 + 26 mars, 23 april, 27 + 28 maj.
Läger i Klippen, Hemavan: Ev 2 – 9 aug 2023.
Förberedelsedag inför konfirmation: 10 och 11 aug.
Konfirmation i Tyresö kyrka söndag 13 augusti.
Antal deltagare: 25.

Vinterfjäll – Hemavan

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Hemavan. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning. Gruppen träffas på torsdagar i Trollbäckens kyrka.

Träffar: Varannan torsdag med start 13 okt, mellan kl 19.00 – 21.00.
Läger i Klippen, Hemavan 26 feb – 4 mars 2023.
Förberedelsedag inför konfirmation 6 maj 2023.
Konfirmation i Trollbäckens kyrka söndag 7 maj 2023.
Antal deltagare: 25.

Sommarläger – Vårdnäs

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Läger 18-29 juni 2023
Förberedelsedag 1 juli 2023
Konfirmation 2 juli 2023

Hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas i Bollmoradalens kyrka. Gruppen träffas tre söndagar under våren och har under påsklovet ett dagkollo.

Träffar: Förträffar under två helger, en i februari och en i mars.

Dagläger i Bollmoradalens kyrka under påsklovet 9 april-16 april.
Konfirmation i Bollmordalens kyrka den 16 april.
Antal deltagare: 15.

Stöd

Alla ska kunna konfirmera sig. Därför finns Gålölägret, som är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. Läs mer om Gålölägret