Livets högtider

Direkt till anmälningsformuläret

Har du frågor om anmälan eller våra konfirmandalternativ? Vid två tillfällen har vi drop-in i Trollbäckens kyrka då vi svarar på just dina frågor. 17 och 24 september mellan kl 19.30-20.30. Välkommen!

Det år du fyller fjorton bjuder Tyresö församling in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig.

Tänk dig konfirmandtiden som en spännande inre resa då du får lära känna nya sidor av dig själv. Tillsammans med nya och gamla vänner får du fundera över meningen med livet, rättvisa och kärlek. Vem är jag? Finns Gud? Vem är Jesus? Vad händer efter döden? Vad menas med tro? Vad gör kyrkan? Under konfirmandtiden i Tyresö församling gör vi också resor till platser som kan ge oss nya perspektiv på vad det är att vara människa och troende idag. Du kan välja mellan att träffas ofta eller mer sällan, helg eller vardag, och i större eller mindre grupper.

Alla alternativ är kostnadsfria.

Frågor? Kontakta oss

Konfirmationsalternativ 2020/2021

Sommarfjäll

En konfirmandgrupp för dig som vill upptäcka mer av dig själv och Gud genom vår fantastiska natur.  Både på hemmaplan runt och omkring Tyresö kyrka och Tyresta nationalpark, men också då vi åker på konfirmandläger till fjällen vid Hemavan.  Vem är Gud egentligen? Hur kan en lära känna Gud om Gud är osynlig? Hur tar vi hand om vårt jordklot? Gruppen ses en söndag i månaden (i mars och maj lördag-söndag).

Träffar: 8 november och 20 december 2021,  kl 10.30 – 15.30. Vi återkommer med vårens datum.
Lägerperiod: 3-11 augusti 2021
Konfirmationsgudstjänst: 14-15 augusti 2021
Max antal deltagare: 30

Vinterfjäll

Om du gillar vinter och fjäll så är detta något för dig! Vi åker till Hemavan. Samtal om tro, Gud och livet varvas med skidåkning, gruväventyr och vinterlek. Du behöver inte ha några förkunskaper vad gäller skidåkning. Gruppen träffas på torsdagar i Trollbäckens kyrka.

Träffar: Torsdagar kl 17.00- 19.30. 15 oktober, 12 november, 26 november och 10 december. Vi återkommer med vårens datum.
Lägerperiod: 28 februari-6 mars 2021
Konfirmationsgudstjänst: 9 maj 2021
Max antal deltagare: 25

Sommarläger

Om du gillar att vara på läger lite längre på sommaren, så är detta något för dig. Vi åker till Vårdnäs stiftsgård som ligger vackert vid en sjö. Samtal om tro, Gud och livet varvas med, bad, lek och andra aktiviteter.

Träffar: Våren 2021. 2-3 träffar innan lägret, datum kommer.
Lägerperiod: 13-24 juli 2021
Konfirmationsgudstjänst: 27 juli 2021
Max antal deltagare: 50

Hemma bäst

Det klassiska konfirmandalternativet där vi tar vara på allt det som finns på hemmaplan. Vi träffas i Bollmoradalens kyrka. Gruppen träffas tre söndagar under våren och har under påsklovet ett dagkollo.

Träffar: Söndagar kl 11.00-16.00. 17 januari, 14 februari och 14 mars 2021.
Dagkollo: 4-9 april 2021
Konfirmationsgudstjänst: 11 april 2021
Max antal deltagare: 15

Stöd

Alla ska kunna konfirmera sig. Därför finns Gålölägret, som är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. Läs mer om Gålölägret

Vad är konfirmation?

Bli vuxen i ditt dop
Dopet är en gåva där Gud lovar att gå med dig under alla livets dagar. Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra. Ibland fungerar det bra, ibland inte. Dopet påminner dig om att du alltid får börja om på nytt, att livet alltid är större än dina misslyckanden.

Mål med konfirmationen
Konfirmationens mål är att utrusta dig med goda redskap för att leva som människa i världen. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen. Konfirmandtiden vill ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla.

Tiden som konfirmand vill också ge dig redskap att se hur kristen tro finns i relation till andra livsåskådningar samt visa respekt för människor med annan övertygelse.