Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Kurser

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö ger utbildning och kurser som en del av vårt uppdrag att vara samordnare för pilgrimsverksamheten i Stockholm. Här kan du utbilda dig till pilgrimsledare, ta del av intressanta föreläsningar och resor. Du som är volontär på Pilgrimscentrum tar kostnadsfritt del av hela vårt kursutbud. Aktuella kurser finns i kalendern

Pilgrimsledarutbildningen

Varje år arrangerar Pilgrimscentrum en utbildning för dig som är eller vill bli pilgrimsledare. I år hålls utbildningen 20-22 augusti. För att anmäla dig klicka här. Max 10 deltagare.

Spår 1: Grundkurs
Här lägger vi grunden för hur man leder kortare pilgrimsvandringar. Innehållet vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig leda, eller har lett någon/några kortare pilgrimsvandringar. Vi samtalar om att leda en grupp under vandring, hålla reflektioner, att tänka tematiskt. Vilka roller behövs? Hur har den moderna pilgrimsrörelsen i Norden vuxit fram? Och hur lägger man upp innehåll och schema för en dagsvandring? Under dagarna har vi teori med inslag av korta vandringar. Efter helgen har du fått redskap att leda pilgrimsvandring med inriktning på en dag eller kortare.

Spår 2: Fortsättningskurs
Här fördjupar vi pilgrimsmotivet och reflekterar kring pilgrimsteologi. Innehållet vänder sig till dig som har lett pilgrimsvandringar och vill få fördjupad kunskap och inspiration. Du får metoder för andlig fördjupning och praktiska redskap för att ordna pilgrimsvandringar med övernattning.

Föreläsningar och workshops
Vi arrangerar också pilgrimsworkshops, föreläsningar, stickcafé, berättarkväll, måleri och många intressanta samtal!

Resor
Pilgrimscentrum anordnar resor till bl.a. Vadstena och Jordanien.

Missa ingen kurs – prenumerera på PilgrimsbrevetNär du fyller i ovanstående formuläret samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter du fyller i. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.

Lectio Divina – Bibelläsning tillsammans

Lectio Divina är ett meditativt sätt att läsa bibliska texter. Ordet betyder gudomlig eller andlig läsning. Detta betyder att vi läser Bibelns texter med uppmärksamhet och tro på att Gud har ett speciellt ord förvar och en av oss i vår speciella situation idag. Du behöver inga förkunskaper för att delta. I pandemitid träffas vi online. Se hemsidans kalender förkommande tillfällen.

Miniretreat – En kväll i stillhet

Varmt välkommen att unna dig två timmars stillhet försjälen. Det kostar inget, du behöver inte anmäla dig och du behöver inte ha några förkunskaper. Efter en kort introduktion och inledande bibelmeditation går vi tillsammans in i tystnaden. Vi återsamlas för en enkel meditation och andakt innan vi avslutar.

Innan restriktionerna upphävs och tillåter oss att mötas på Pilgrimscentrum ses vi online. Se hemsidans kalender för kommande tillfällen.

Samtalsgrupp om livsfrågor och tro

Vad längtar du efter? Vad är viktigt i ditt liv? Har du redan en tro, eller är du bara nyfiken och vill veta mer om andligheten i den kristna tron?

Då är du välkommen till en samtalsgrupp som ses varannan vecka under hösten 2021. Inga förkunskaper behövs och du behöver inte förbereda något. Det enda som krävs är din närvaro och din vilja att lyssna och dela tankar. Träffarna kan leda till dop eller konfirmation, eller bara till fördjupad kunskap.

Höstens grupp är nu fullbokad.

För mer information och anmälan till kölista, kontakta:
Susanne Forsström Fäldt
susanne.forsstrom.faldt@tyresoforsamling.se
08-410937 42