Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Kurser

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö ger utbildning och kurser som en del av vårt uppdrag att vara samordnare för pilgrimsverksamheten i Stockholm. Här kan du utbilda dig till pilgrimsledare, ta del av intressanta föreläsningar och resor. Du som är volontär på Pilgrimscentrum tar kostnadsfritt del av hela vårt kursutbud. Aktuella kurser finns i kalendern

Pilgrimsledarutbildningen

Varje år i mars arrangerar Pilgrimscentrum en utbildning för dig som är eller vill bli pilgrimsledare. Se kalendern för aktuella datum.

Spår 1: Grundkurs
Här lägger vi grunden för hur man leder kortare pilgrimsvandringar. Innehållet vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig leda, eller har lett någon/några kortare pilgrimsvandringar. Vi samtalar om att leda en grupp under vandring, hålla reflektioner, att tänka tematiskt. Vilka roller behövs? Hur har den moderna pilgrimsrörelsen i Norden vuxit fram? Och hur lägger man upp innehåll och schema för en dagsvandring? Under dagarna har vi teori med inslag av korta vandringar. Efter helgen har du fått redskap att leda pilgrimsvandring med inriktning på en dag eller kortare.

Spår 2: Fortsättningskurs
Här fördjupar vi pilgrimsmotivet och reflekterar kring pilgrimsteologi. Innehållet vänder sig till dig som har lett pilgrimsvandringar och vill få fördjupad kunskap och inspiration. Du får metoder för andlig fördjupning och praktiska redskap för att ordna pilgrimsvandringar med övernattning.

Föreläsningar och workshops
Vi arrangerar också pilgrimsworkshops, föreläsningar, stickcafé, berättarkväll, måleri och många intressanta samtal!

Resor
Pilgrimscentrum anordnar resor till bl.a. Vadstena och Jordanien.

Missa ingen kurs – prenumerera på PilgrimsbrevetNär du fyller i ovanstående formuläret samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter du fyller i. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.