fbpx

Verksamhet

Körer

Sång och musik spelar en viktig roll i församlingens verksamhet. Vi har ett rikt utbud av musik vid såväl gudstjänster som körkonserter året runt. Vi bjuder på kammarmusik, folkmusik, musik med barn och internationella gästspel bland mycket annat. Och musiken finns med som en självklar del vid några av de viktigaste stunderna i våra liv; dop, vigsel och begravning.

I våra barnkörer får du träffa nya kompisar, sjunga tillsammans och ha roligt. Vi sjunger sånger av olika karaktär, övar enkel sångteknik och tränar i att framträda och samarbeta i grupp.

Barn- och ungdomskörer

Gillar du att sjunga? Kom och var med i någon av våra körer! Alla körer medverkar regelbundet i gudstjänster och konserter. Det är ett högt tyck på barnkörerna, därför kan återkoppling på anmälan dröja men så snart det finns plats hör vi av oss. Just nu är de flesta av höstens barnkörer fullbokade men kölista finns. I kören Musikul finns fortfarande några platser kvar.

Kontakt: Charlotte Berg, 08-410 937 86

Minidrillarna (musiklek med utgångspunkt rösten)
Barn 5 år (födda 2017).
Repeterar måndagar 16:00-16:30

Änglakören
Barn 6 år (förskoleklass).
Repeterar tisdagar 16:00-16:40

Regnbågen
Åk 1 och 2.
Repeterar tisdagar 16:50-17:30

Cantarellerna
Åk 3.
Repeterar tisdagar 17:30- 18:15

Musikul
Barn 10 – 12 år. (Åk 4-6).
Torsdagar kl 16.30-17.30. Vi repeterar i Trollbäckens kyrka.
Vi sjunger i stämmor och arbetar utifrån gruppens behov. Tillsammans skapar vi musikverkstad och provar på olika instrument och uttryck.

G-klaven
Ungdomar är välkomna till Bollmoradalens kyrka. Här jobbar körerna i projekt i olika former, till exempel musikal. Förutom att sjunga traditionella sånger som till lucia sjunger vi pop, soul, visa mm. Vi arbetar både notbaserat och gehörsbaserat. Du kommer även att få lära dig lite mikrofonteknik och få sjunga en del solo.
Kontaktpersoner: Carin Horovitz, carin.horovitz@svenskakyrkan.se och Charlotte Berg, charlotte.Berg@svenskakyrkan.se

Anmälan till barnkör

Vi sparar bara dina uppgifter för att kunna kontakta dig om körer i Tyresö församling. Du kan när som helst meddela att du inte längre vill ha information från oss om detta. Dina uppgifter raderas när du slutar i våra körer. Vi lämnar aldrig ut informationen till tredje part. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.

  Vuxenkörer

  Trollbäckens Oratoriekör
  Övar tisdagar i Pilgrimscentrum 17.15-19.00
  Kören består främst av äldre erfarna sånger men nu har även yngre hittat hit.

  På Palmsöndagen sjunger vi i Trollbäckens kyrka och den 15 maj ger vi en konsert i Tyresö kyrka, där bl a J Haydns Kleine Orgelmesse framförs och förstås en underbar bukett ur den svenska musikskatten.
  Körledare: Maria Stoltz Wahlforss
  Kontaktperson: Carin Horovitz

  Tyresö Kammarkör
  Tyresö Kammarkör medverkar vid gudstjänster samt framför större klassiska körverk, t ex Bachs Johannespassion och Mozarts Requiem. Även Ramirez´ Missa Criolla och Jesus Christ Superstar har funnits på repertoaren. Kammarkören gör regelbundet övningsresor. Notvana och tidigare erfarenhet av körsång krävs.  Torsdagar kl. 19.15–21.45. Körledare/anmälan: Ann Adolfsson Eiderfors, 08-410 937 52

  Tyresö Vocalis
  Tyresö Vocalis är  en blandad kör med bred repertoar och riktar sig till den körvane sångaren. Kören har bland annat gjort verk som Bachs Juloratorium och Buxtehudes Membra Jenu Nostri, musik av Haydn, Schütz och Palestrina, men även moderna tonsättare som Agneta Sköld, Sven-Erik Bäck, Lars Edlund, Benjamin Britten,  Francis Poulenc och Maurice Duruflé, liksom samarbeten med Svenska Lyxorkestern och Georg Riedel. Någon gång per år gör vi ett internat eller konsertresa. Kören övar på måndagar kl 18.30-21.15. Körledare/anmälan Carin Horovitz, 0709-12 37 97

  Gospelkör
  Välkommen till Heavenly Voices.
  Jessica Falk leder gospelkören på onsdagar udda veckor kl. 18:30-20:30.
  Detta är kören för dig som älskar musik, gillar att sjunga och som vill utveckla din röst tillsammans med andra.
  Gospel betyder glatt budskap och både glädje, rock, pop och massor av positiv energi utlovas!
  Ingen tidigare erfarenhet behövs.

  Jessica Falk är musiker som bland annat spelat in musik och skrivit låtar i Nashville.
  Hon har tidigare gästat Tyresö församling som musiker och föreläsare.
  Om du är intresserad av kören anmäl dig här.
  Du kommer att få en bekräftelse och svar på om du kommer med eller inte, beroende på hur många medlemmar som kören har för tillfället.