Körer

Sång och musik spelar en viktig roll i församlingens verksamhet. Vi har ett rikt utbud av musik vid såväl gudstjänster som körkonserter året runt. Vi bjuder på kammarmusik, folkmusik, musik med barn och internationella gästspel bland mycket annat. Och musiken finns med som en självklar del vid några av de viktigaste stunderna i våra liv; dop, vigsel och begravning.

I våra barnkörer får du träffa nya kompisar, sjunga tillsammans och ha roligt. Vi sjunger sånger av olika karaktär, övar enkel sångteknik och tränar i att framträda och samarbeta i grupp.

Barn- och ungdomskörer

Gillar du att sjunga? Kom och var med i någon av våra körer! Alla körer medverkar regelbundet i gudstjänster och konserter.

Kontakt: Charlotte Berg, 08-410 937 86

Minidrillarna
Barn 5 år (födda 2016)
Repeterar måndagar 16:00-16:30

Änglakören
Barn 6 år (förskoleklass)
Repeterar tisdagar 16:00-16:40
Barn 7 år (åk 1) 8 År (åk 2)
Repeterar tisdagar 16:50-17:30

Cantarellerna
Åk 3-6
Repeterar tisdagar 17:30- 18:15

Unga från 10 år och uppåt är välkomna till Bollmoradalens kyrka. Här jobbar körerna i projekt i olika former, till exempel musikal. Förutom att sjunga traditionella sånger som till lucia sjunger vi pop, soul, visa mm. Vi arbetar både notbaserat och gehörsbaserat. Du kommer även att få lära dig lite mikrofonteknik och få sjunga en del solo.

Musikul
Barn 10 – 12 år.
Torsdagar kl 15.45-16.30 Vi repeterar i Bollmoradalens kyrka.

G-klaven
Barn 13 år och uppåt.
Torsdagar 16.40-17.30. Vi repeterar i Bollmoradalens kyrka.

Före kören serveras ett mellanmål och man kan komma lite tidigare och göra läxor om man vill.

Anmälan till barnkör

Vi sparar bara dina uppgifter för att kunna kontakta dig om körer i Tyresö församling. Du kan när som helst meddela att du inte längre vill ha information från oss om detta. Dina uppgifter raderas när du slutar i våra körer. Vi lämnar aldrig ut informationen till tredje part. Läs vår policy för behandling av personuppgifter.

Vuxenkörer

Trollbäckens Oratoriekör
    Övar tisdagar i Pilgrimscentrum kl 17.15-19.00.
    Kören har nu kommit igång efter pandemin och kan äntligen planera för framtiden igen. Närmast ligger en julkonsert på agendan sön den 12 dec.
    Körledare: Maria Stoltz Wahlforss
    Kontaktperson: Carin Horovitz

Tyresö Kammarkör
    Tyresö Kammarkör medverkar vid gudstjänster samt framför större klassiska körverk, t ex Bachs Johannespassion och Mozarts Requiem. Även Ramirez´ Missa Criolla och Jesus Christ Superstar har funnits på repertoaren. Kammarkören gör regelbundet övningsresor. Notvana och tidigare erfarenhet av körsång krävs.  Torsdagar kl. 19.15–21.45. Körledare/anmälan: Ann Adolfsson Eiderfors, 08-410 937 52

Tyresö Vocalis
    Tyresö Vocalis är  en blandad kör med bred repertoar och riktar sig till den körvane sångaren. Kören har bland annat gjort verk som Bachs Juloratorium och Buxtehudes Membra Jenu Nostri, musik av Haydn, Schütz och Palestrina, men även moderna tonsättare som Agneta Sköld, Sven-Erik Bäck, Lars Edlund, Benjamin Britten,  Francis Poulenc och Maurice Duruflé, liksom samarbeten med Svenska Lyxorkestern och Georg Riedel. Någon gång per år gör vi ett internat eller konsertresa. Kören övar på måndagar kl 18.30-21.15. Körledare/anmälan Carin Horovitz, 0709-12 37 97

Gospelkör
    Välkommen till Heavenly Voices.
    Jessica Falk leder gospelkören på onsdagar udda veckor kl. 18:30-20:30.
    Detta är kören för dig som älskar musik, gillar att sjunga och som vill utveckla din röst tillsammans med andra.
    Gospel betyder glatt budskap och både glädje, rock, pop och massor av positiv energi utlovas!
    Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Jessica Falk är musiker som bland annat spelat in musik och skrivit låtar i Nashville.
    Hon har tidigare gästat Tyresö församling som musiker och föreläsare.
    Om du är intresserad av kören anmäl dig här.
    Du kommer att få en bekräftelse och svar på om du kommer med eller inte, beroende på hur många medlemmar som kören har för tillfället.